Selamat Hari Guru =)

11:21 PM

Assalamualaikum..hye korang...

Esok hari guru kan....korang ingat lagi x kat cikgu2 korang?mesti cikgu yg paling garang yg korang ingat kan...hahaha....teringat cikgu2 dulu..rindu plak kat cikgu2..cikgu salah satu pendorong kita berjaya kan =) , so..sempena Hari Guru ni...nida nak wish Selamat Hari Guru kat kawan2 nida...teringat kat kawan nida sorang ni, mek yg bertugas sbg cikgu pelajar khas..kna perlukan kesabaran tinggi...chaiyo mek..ikhlas n sabar, banyak ganjarannya nanti... =) n untuk kawan2 len, blogger2 n cikgu2 nida, Selamat Hari Guru... =)

Bekerja sebagai seorang guru, tidak kurang hebatnya banding dgn pekerjaan lain..sama susahnya...ye la, mana ada keje senang kan....n jgn anggap keje cikgu je yg susah, cuma keje sebagai cikgu ni merupakan pekerjaan yg mulia la..sebab dari cikgu la adanya doktor, engineer n len2 kan...beruntung pada korang yg jadi cikgu..korang dapat berbakti, beri ilmu kat budak2..tapi, apa-apa pun..yang penting, ikhlas...bila da jadi cikgu yg ikhlas, hati pon sonok je bile kerja kan..xda perlu merungut2...kadang2 sedey plak bila ada sesetengah orang yg jadi cikgu dengan hati yang xikhlas..hanya semata-mata untuk cari duit...nida xcakap semua cikgu macam tu..hanya segelintir la..nida penah dengar sorang cikgu yg cakap lantak kat anak murid dia, hurm...bagi nida, seorang cikgu xpatutla kata macam tu kan...ye la..dia pon penah jadi seorang murid dulu, penah kantoi matematik jugak,mengarang essay bi pon tunggang langgang, sama je mcm student dia..so give a chance to them la...a good teacher should always motivate the students..tp klo student tu ketegak sgt..degil..tu mmg susah la kan..

Tapi xsume cikgu macam tu..tu hanya segelintir je,stakat ni, rasanya sume cikgu2 nida dulu, bagus2..sanggup buat macam2 untuk students dia...buat kelas tambahan..sanggup dtg hari sabtu,semata-mata nk tgk anak murid dia berjaya..oh cikgu,jasamu kan ku kenang selamanya... ..kawan2 nida yg bergelar cikgu,nida tau, sume nya bagus2..mcm puan tashacik aimi, cik hana..n sume2 la....so lagi sekali, nida nak ucapkan Selamat Hari Guru..selamat melahirkan pelajar yg berguna... =)

Ni hadiah untuk semua cikgu-cikgu =)

You Might Also Like

10 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images