Review : Wedding Guestbook

1:51 PM

Salam..hye korang..

Today just nak buat simple review pasal guestbook nida time wedding hari tu..haisyh,da dkt 3 bulan kahwin,baru skarang nak review kan..xpe2,review je la dari xda kann..

Okay,wedding guestbook nida,nida diy sendiri..coz cari kat kedai2 xjumpa yang berkenan,then tengok yang jual online,memang banyak cantik2,tapi kebanyakkanya hias cara quilling..nida tak minat design quilling tu,rasa cam serabut..nida just nak yang simple je,well tema nida kan simple but sweet,hehe :) oh,lagipon,kalo beli,rasa macam mahal je..tengok range harga dlm rm60-rm100 kalo xsilap,so rasa mcm aaahh mahalnya,xmau..xmau..so nida decide la nak diy je..

Nida diy guestbook ni last minute gak,seminggu lagi before majlis..nida tanya pendapat kitty,owner blog Primadona Hello Kity..so at last,idea untuk buat guestbook tu just buat binding tebal mcm buku tesis tu.Tema nida kan hijau putih pink,as hijau my dress and deko putih pink,so nak buat buku tu warna pink,then hias dengan reben putih..tapi jenuh cari kedai yang ley buat hardcover warna pink..so last2 tukar warna,hardcover warna putih,reben warna pink..nasib baik ada hardcover warna putih..price untuk hardcover tu cam mahal gak bagi nida,kalo xsilap,rm 25 kot,lupa da.

Oh,lupa plak kertas kat dalam tu..bahagian dalam tu nida malas nak design n print,so nida decide beli yang dah siap je..nida beli kertas keras yg ala2 untuk buat sijil tu..nida beli 1 paket tu ada 50 keping rn 20 lebih kot..so total cost untuk buku nida tu dalam rm50 lebih la...tak murah pon kan..lebih kurang beli je..tapi nida puashati buat sendiri :)

Ok la..malas nak cite banyak..so jom tengok gambar ye :) pic last tu pinjam dari blog kitty ye..

You Might Also Like

12 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images