New Year, New Me =)

4:35 PM

11 Januari 2017

Assalamualaikum...

Selamat tahun baruuuu..masih belum lambat lagi kan? =) Lamanya tinggalkan blog ni, setahun lebih. Tahun 2016 lansung tak ada post. Nak salahkan siapa?Siapa hah? kekeke.. apa perkembangan baru daku? Post sebelum sebelum ni daku ada cerita cuti sementara waktu kan, dann guess what? Daku berhenti keje terusss. heheh.

Lepas benti keje, apa lagi, takkan duduk melangut je k an? mana nak dapat duit kalau tak buat pape. So teruskan la meniaga. Meniaga barangan souvenier Korea, antaranya sudu panjang Korea, keychain ketip kuku, t-shirt korea, kosmetik korea, macam macam lagi. Selain tu, buat part time jadi tour guide ke Korea. Dah itu yang daku minat. hehe.

Banyak perkembangan tahun lepas. tapi the best part is, im losing weight. hehe, Alhamdulillah. Total lost setakat ni 19kg. Tapiii, tak kurus lagiiiii. hahaha. Baru mengecik sket je. But I'm happy. Bila tengok balilk gambar lama, aduiyaaiii, nape tak sedar diri betul dulu..huuu. Alhamdulillah sekarang dah turun sket, nak turunkan lagi sket insyaAllah.



Ada perbezaan tak?


Ada perbezaan tak gambar kiri dan kanan? hehe. Gambar kiri tu masa dekat Bali, Mei 2015. Gambar kanan pulak Disember 2016. Pipi masih tembammm lagi kan, hahah, tak pernah tak tembam.

Ada la jumpa dua tiga orang kawan kawan mama baru baru ni. Diorang perasan daku dah mengecik sket. Pastu tanya daku makan apa...no no aunty, this time i tak makan apa apa supplement, cewahhh.. hehe, yela, 5-6 tahun yang lalu, daku pernah makan herbalife tu haa, tapi lepas kawin,naik mencanak canak, macam mak anak 10..This time tak ada amek apa-apa suplement, daku just jaga pemakanan, kawal kalori, senaman ringan 3 kali seminggu.

Perjuangan akan diteruskan insyaAllah. Now dah ada rakan seperjuangan, hehe, seminggu 3-4 kali kitorang contact, share menu masing-masing, hehe. InsyaAllah next post kan daku ceritakan serba sedikit tips dan rutin dalam turunkan berat ni ya.

Post kali ni tak yah panjang-panjang la, hehe.Pada yang nak cari barang-barang Korea, boleh search Instagram Seoul_bucket ya, atau klik gambar bawah ni. 

 Instagram Seoul bucket

 Seoul Bucket


Kamsahamnida =)


You Might Also Like

1 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images