Staycation Di Double Tree By Hilton Melaka

9:56 PM

Fuuuuhhh...

Punya lama tak berblog, tiba tiba datang balik mood nak ber blog. hehe. Actually last year ada jugak tulis tulis blog, tapi dekat blog satu lagi. Nida ada blog satu lagi, baru je buat tahun lepas, cerita pasal TTC atau perjalanan nida untuk dapatkan zuriat. Tapi tak banyak post sangat pon, ada la sket, kalau nak tengok, boleh kunjung ke ommahussein.blogspot.com

Ok. cukup la mukadimmah, tak perlu panjang-panjang sangat, ye dak. Post kali ni nida nak share pengalaman nida menginap di Double Tree By Hilton di Melaka. So, let's start =)

Kitorang ke Melaka tahun lepas, bulan Julai, tak ingat dah berapa hari bulan. Maaf la lambat na, tak basi sangat kan?hehe.

Oh ya, percutian ke Melaka ni percutian pertama untuk anak nida, hehe. Dia da 8 bulan masa tu, so baru lah kitorang bersedia nak bawak dia jalan-jalan.

Kitorang pilih stay Double Tree By Hilton ni sebab baca review macam best je, so kitorang pon book la satu malam. Oh ya, percutian kitorang ke Melaka ni 3 hari 2 malam, tapi kitorang menginap di sini 1 malam saja, dan next day kitorang menginap di hotel lain plak, hotel The Hatten. Why kitorang tukar tukar hotel? Sebabnya kitorang nak cuba-cuba rasa hotel mana yang best. So akan datang, if nak jalan jalan Melaka lagi, dah tau dah mana hotel best kan.

Gambar diambil dari Website Double Tree By Hilton

Ok sambung balik pasal Double Tree tadi, memandangkan post ni memang untuk menceritakan pengalaman dan review Hotel Double Tree kan. Pertama sekali kite cite pasal lokasi dia. Hotel ni terletak di Jalan Melaka Raya 23, Hatten City. Bukan dekat centre sangat. Kalau dari dataran pahlawan ke hotel ni lebih kurang 2.5km macam tu, masih dekat la, cuma dia di hujung sedikit.

Hotel ni satu bangunan dengan Elements Mall Melaka dan juga Hotel Hatten Place. Parking dia dekat tempat parking mall tu. Dan dari tempat parking tu, korang kena tengok , belah kiri pintu masuk ke Double Tree By Hilton, manakala belah kanan pintu masuk ke Hatten Place. Mula mula kitorang jenuh pusing tak jumpa jalan masuk ke mana, pastu berhenti tanya dekat kaunter informasi dekat area parking tu, diorang bagitau. Pintu masuk ke Hatten Place tu kitorang nampak, tapi Double Tree tu kitorang tak nampak plak.

Ok now pasal rate harga pulak. Kami check in pada hari Ahad, tempahan hotel di buat di website booking.com, kami pilih bilik King Guest Room dan ambil pakej yang boleh cancel. Harga tempahan di website masa tu RM328.18 TAPIIIII, harga tu tidak termasuk 6% tax, tidak termasuk 10% service charge. Total sebenar masa check in tu RM380. Tak ingat RM380 genap ke or ada ringgit-ringgit, sorry ya. Dan satu lagi, sampai hari ni kitorang tak tahu kenapa, deposit masa check in tu RM500. Tak pasti kenapa, sebab kawan kitorang selalu stay sini katanya deposit RM100 je,dan masa kitorang nak check out pon ada dengar orang tepi tu deposit RM100 je, Oh, deposit tu kitorang tak bayar cash pon, just secured dengan kad kredit.

Lobi di tingkat 12 ya. Lobi nya luas, cantik. Layanan memang tiptop, servis sume ok. Bilik pon cantik. Puas hati la. So akan datang, nak stay sini lagi tak? Nakk, hehe. sebab apa? Sebabnya breakfast nya best. hehe.




The Cookie ni Welcome snack dari Hotel ni, sedap 🤤



Breakfast kat sini kite bagi 5 bintang, muahaha. macam macam ada, restoran dia pon besar. Makanan jepun, melayu, cina baba nyonya, indian, semua ada la. dan sedappp. Kitorang stay breakfast punya lama, bukan sebab apa, sebab makan gilir gilir, sambil jaga hussein. Hussein pon seronok, makan banyak je.






Tadi kite ada cite yang hotel ni sekali dengan Element Mall kan, tapi dalam mall ni tak ada apa sangat pon, banyak kosong. Tapi kat tingkat paling atas, ada skydeck yang kita boleh naik dan tengok view bandar Melaka. Untuk penginap hotel Double Tree dan Hatten Place, nak naik ke sky deck tu free je ya, masa kat kaunter nak naik ke skydeck tu, just bagitau korang menginap kat hotel double tree, n tunjuk kad bilik korang, nanti diorang terus bagi naik. Kat skydeck atas tu ada restoran gak, tapi kitorang tak makan pon situ sebab baru lepas makan, terus naik ke atas tu.



Rasanya itu je la review kite untuk hotel Double Tree by Hilton di Melaka ni. Overall memang ok, kite bagi 5 bintang, hehe.



#percutian #nidarazaktravel #staycation #doubletreebyhilton #doubletreebyhiltonmelaka #bercutidimelaka #hoteldimelaka #hotelbestdimelaka

You Might Also Like

0 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images