Review My Pelamin

10:21 PM

Assalamualaikum...hye korang...

Firstly, sorry sangat-sangat  sebab dah lama xupdate blog...banyak betul  halangan..hehe..kadang-kadang sibuk sket, kadang-kadang bila free, mood plak xda..padahal, banyak je nak share ngan korang..xpela, sekarang dah dapat mood balik..ni sume ara-gara tengok gambar kawin..hehe..insyaAllah pasni nida akan rajin update balik macam dolu-dolu.. =)

Hurm, kali ni nak review pelamin nida hari tu...haisyh, kawin dah 2 bulan lebih, baru nak review pelamin...ampun ya..bukan apa, xda gambar full..baru mlm ni, tengok gambar dari aunty hubby, tengok-tengok ada gambar full, so terus excited nak update blog..

Kalo ada yang ikut blog nida dari awal persiapan dulu, (ada ke?hehuhehu...) mesti tengok pelamin nida lain dari yang nida nak mula-mula dulu..pada asalnya, nida xnak pelamin yang ada panel...yup..no panel..just nk guna kain-kain je..nida nak pelamin simple je..kalo korang ingat, ada nida tunjuk contoh kat ENTRY INI .Tapi bila tnjuk kat few people, diorang cakap pelamin tu terlampau simple..huu...memangn nida nak simple..pelamin tu cantik kalo buat dekat dewan..tapi kalo dekat rumah, nampak sangat simple..so, nida cancel design tu..

Then, dalam ENTRY NI nida cerita nak pelamin yang ada frame-frame..but still tak ada panel..and dalam entry tu nida ada cerita gak nak bincang dengan WP nida pasal design pelamin tu..but at last, bila jumpa WP, dia bagi idea lain..idea tu yang nida tak sangka dia nak buat, coz before this nida ada tengok2 kat majalah, ingat dia tak boleh buat, so taknak la mintak, tapi alih2, dia yg syorkan macam tu...nak tau ke macam mana dia syorkan? dia syorkan guna bunga2 besar tu..letak kiri kanan bucu panel...terpaksa guna panel sebab nak letak bunga tu..nida ok je, sebab suka bunga-bunga tu..perancangan kitorang, kat bucu panel tu, letak dalam 3-4 bunga je kiri kanan..

But then, less than a month, berubah lagi..sebab pelamin yang kitorang rancang, sebijik sama mcm pelamin nikah kawan nida, so kitorang cancel..jenuh gak la nida pikir...last2, dalam seminggu dua kot WP nida kata dia akan tambah bunga banyak, then letak tengah-tengah..nida ske je..sebab still guna bunga besar..time tu just cuba bayangkan je..

Akhirnya, sampai la sehari sebelum majlis nikah, WP datang pasang pelamin..Alhamdulillah..puas hati sangat-sangat dengan pelamin tu..still kosep simple yang nida nak, but sweet..bagi nida dah cukup cantik, sebab nida tak impikan pelamin yang grand-grand pon, maklumla b2b bajet..hehe..meh la nida tunjukkan pelamin nida tu..mungkin tak seberapa sangat bagi korang, tapi bagi nida, cukup puas hati.. =) ok..ok..ok..nah tengok la gambar pelamin simple nida ni..






Simple je kan..but nida sukaaa sangat...hehe...psstt...perasan tak bunga pahar kat pelamin tu..ala yang warna putih tu..hehe..tu la bunga pahar yang nida buat sendiri, dari kertas tisu yang nida dok bising-bising dulu tu..hehe..

Okey..dah setel pon nida cerita pasal pelamin kan, tapi tak habis lagi..nida tak bagitahu pon sapa WP nida kan..okey..hasil pelamin yang sweet tu adalah dari hasil kerja Azhar dari HazaraTouch Studio ..Bridal Azhar ni terletak di tambun, ipoh..so sapa-sapa yang area ipoh, boley la guna khidmat Azhar ni..puas hati..kalo nak no tel dia, boley contact nida ya.. =)

okeh..cukup bebel malam2 ni..nak bermanja ngn hubby plak..hhikhik..byee... =)

You Might Also Like

18 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images