MaTa TerKeDiP-KeDiP???

8:45 PM

salam..
haa..nak share cerita sket ngn korang.. penah x, mata korang, tbe2 terkedip2? org ckp..ni org ckp la..bukn nida ckp..org ckp..klo mata kita terkedip2, maknanya kita nak nangis..korang rsa, betul ke?em..nida pon cam xpcaya gak la..xlogik kn.. tp kan..sejak kebelakangn ni..mata nida terkedip2.. pg ni, mata nida terkedip2 lg..sjak kblakangn ni..ni da msuk kali ke 3 mata nida terkedip2..so..pg td, smpai opis, nida ckp kat opis mate, ain..pasal mata terkedip2, nida tnya ain, aku nk ngis ke ni..tp ngarut kn..ain pon ckp xley cya..tp, before ni, dua kli mata nida terkedip2..mmg nida ngis...dats why la pg ni, ble mata terkedip2, nida pkir mybe nida nk ngis kot..tp still pikir, xda ap la..ngarut je tu...


tp..cite pasal mata terkedip2 tu, xhbs situ je.. ptg td..pas lunch cam tu la..nida dpt tau sumthing..hurm..psal fwen nida..before dis, kitorg mmg da ad krisis..tp still ok..then bout last week kot..em..mmg xley diselamatkn lagi..time tu nida xkish sgt, tp today..tringt dia guna kn bhasa2 kesat kat nida..sdih sgt rasa..n..mmg xley dibendung lg..nida pon mmg ngis r..huu...(bodohnya nida nangis!!)


dis fren, nida da knal agak lma..kitorg stat krisis ble munculnya sorang laki ni yg nak tunjuk hero.huh..rsa geram lak..sbb kau nk tunjuk HERO.. i lost a fren.. tp xpela..aku xrugi..coz im not losing a quality one.instead of it, im so grateful, coz ble pkir blik.. mmg btul..ap yg berlaku, ada hikmahnya..klo laki tu xmuncul..nida xkan tau perangai fwen tu mcm mna..so..jgn mnyesal dgn ap yg da trjadi..learn from it n be more careful in future..


fwen ni..pas krisis tu, kitorg da xbpe rapat..ok..xpela..tp yg jadi worstnya..last week..nida dpt tau..yg dia crita psal krisis kitorg kt kwn2 dia..ok..dia nk crita, xpela, tu hak masing2 kn..tp siap kutuk2 nida..kutuk2 status fb nida, kta annoying la..why? klo xske, why nk bother kan?just ignore la..ni xda kaitan ngn diorg..pastu kutuk2 plak..tu yg nida trasa..rasa mcm kna tikam blakang..btul ke?tahla..sbb nida xcite pon kat spa2 psal krisis kitorg tu, n xda pon kutuk2 dia..so sakit hati la ble dpt tau kn..cmana nida dpt tau? kbtulan, mlm tu bowsan ngn fb..so tringt nk bukk twitter yg da brkurun lma nya xbukak..so bukak la..then follow la kengkawan yg ada..tbe, tringt fwen ni, dia ad twitter gak..so search la nma dia n nma kwn dia ni..then, da jumpa..nk follow..tp bca dlu twitter nya, tkut salah org..bca2..pasan yg dorg kutuk nida..kutuk status fb nida..why la? hadooi...ble diorg dpt tau nida bca kat twitter..tduh nida nk stalk diorg..sory ok..xda msa untk sume tu..niat mula2 nk add kengkawan je..tp trjumpa tu..pastu tuduh nida nk stalk plak..huh..then dia ckp nida slah fham...nida baca dgn mata nida sndri occay..klo xbtul..npe yg sorg lg nk gelabah2 mcm org da kantoi..bsing2 kta xda privacy..kta bitch2 sgala..mcm2 diorg ckp..bahasa kesat2 damn la, bitch la, dia pon ckp bodoh la..ap la..lantak la..wat pe nida nk ikotkn hati ckp bnda2 mcm tu gak..klo nida ckp bnda2 tu..xda bezanya nida ngn diorg..so biarlah..n kwn dia t upon xSEDAR DIRI!! huh..why nida ckp cam tu? dia dok ktuk2 nida, backup kwn dia tu..tp dia xtau..dlu kwn dia tu slalu ngadu ngn nida pasal dia..kutuk2 dia..now, dia ngadu kat ko plak..kutuk2 aku..ahh..nida xkisah..now da nmpak da prngai dia mcm mna..mmg btul ap yg jdi, ad hikmahnya....no wonder la before ni dia ada msalah ngn budak len..mmg masalah tu dr dia sndri...


time solat asar td..nida doa diberikan ketenangan....alhamdullillah..mmg tenang..Allah mmg akan bg kalo kita minta dariNYA....so, nida rsa, xperlu nk post2 status ngarut2 maki2 dia ke ckp dia bodoh sgala..wat tambah dosa je..biarla..yg penting..nida mintak ptunjuk dari Allah....ni sume dugaan..smoga nida diberikn kekuatan n ptunjuk dlm mnghadapi dugaan yg  Allah berikan...smoga ap yg brlaku ini mnjadi pnduan bg nida dlm memilih kwn n mempercayai kawan2..insyaAllah....hurm..tu la cite di sebalik terkedip2 mata hari ni...tp..jgn cya sgt la kn psal mata terkedip, nnti kita menangis..mybe kebetulan je tu..
okeh..nida nk out..nak mamam jap..hehe..lapor....tata.. (^v^)

You Might Also Like

0 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images