Review Handbouquet

11:36 AM


Assalamualaikum...hye korang!! (^v^)

Today nak share pasal handbouequet on my big day...=) i have 3 hb..sangat suka ketiga-tiga nya..okay..let we start with my hb for my solemnization...=)

Untuk majlis nikah, nida guna bunga tangan fabrik..bunga tangan fabrik ni nida tempah dari blogger Puan Intan. Rasanya ramai yang dah kenal kan dengan intan ni..she's really creative and awesome!! =) Camana nida bley tempah ngn dia? hee..asalnya nida tgk kat blog intan, hb yg dia buat..then nida try buat..ada nida share kat blog dlu pasal fist try buat fabric hb ni..then intan bg tunjuk ajar sket mcm mana nk bg nampak kemas n cantik lg..intan sangat baik..xlokek ilmu pon tau..mcm 2 nida tnya dia, pakai kain apa la, itu la ini la..nida try buat..but lama2..mcm give up..kekeke..sebab mcam xkemas, nida xpuas hati..hehe..so nida tnya intan, boley x nida nak tempah..she said ok..yippie..so dat time just book je ngn dia..sbb time tu awal gak lg, before puasa kot..eh ye ke..lupa la..huu..

HB nida yang sebelah kanan tu..pink peach.. ( pic amek dari NCOL ^v^ )

Then dalam bulan 10 or 11, ada contact intan balik, discuss warna sume..okey..intan ni sangat pantas ye..lepas discus tu, intan cakap nida akan dapat hb paling lambat dlm 28hb..nida ok je, sbb percaya dengan kerja dia..tp tiba, before 26 hb, xingat dah bpe hb..tp time tu nida still keje, intan kata dah pos hb..sangat terkejut..cepat sangat dia buat, rasanya baru 2 hari before tu dia cakap akan sampai next weeknya..alih2 da pos..dats means she really work fast..thanx intan.. =) n maybe sebab banyak tempahan, dia sampai terlupa, dia ingat majlis nida minggu tu, sbb tu dia siapkan jugak minggu tu..hehe..xpe, rezeki nida, n dia pon dapat fokus untk tempahan lain plak.. =) apa-apa pon..sangat berpuas hati ngn hasil tangan Puan Intan kita ni..thanx intan.. =)

Alhamdulillah..dengan sekali lafaz diriku bergelar isteri.. =)


Occay..next..let we continue with reception day...okay..handbouquet untuk majlis resepsi ni nida dapat F.O.C dari wedding planner nida..fresh flower...nida dapat dua..so satu guna untuk majlis resepsi..satu lagi nida guna untuk majlis bertandang...nida suka sangat dengan hb majlis resepsi ni...xtau nape..mcm comei..maybe sbb nampak bulat kot..hehe..tapi..tapi..ada part xbest sket...HB untuk resepsi nda ni lambat sampai!! sedey ok!! huu...pagi tu wp nida sampai, dia kata kedai tu xsiap lg hb nida..huwaaa...dia kata nanti dia pg amek..tp dia habis siapkan nida pkul 12.10..then pg siapkan hafiz..tup tup..dah 12.30..Rombongan laki dah nk berarak..waaa..terpaksa guna dulu HB time nikah...sedih..sebab xmasuk hb tu ngn baju..tp nk wat cana, dari xda hb kan...Azhar..yg ni kena cut cost..=p hehe... meh nida tunjuk gambar nida berarak terpaksa guna hb nikah..wawa...
Pelik sket kan..my mum n akak2 nida terkejut nape nida pakai hb tu..huuu..series sedey...wawawa...

Lepas tu berarak sampai masuk umah..bersanding, renjis-renjis, then pergi makan beradab..pastu baru nampak wp nida sampai..time tu dia dtg tukar kan HB nida tu..huhu...nasib cepat jugak..time tu dlm kol 1 ke 1.15 cam tu la...klo lambat lg, mmg nida nak mengamuk kat situ...kekekek....

HB yg baru dapat...cantik lg...

dan...

selepas beberapa ketika..


beberapa ketika lagi...


dan...

beberapa..beberapa...beberapa ketika lg..hehe.. ( 4.00 ptg )


dan..selepas hampr 2 minggu..bunga tu still cantik..hehe..betol..ada elok lg kat bilik tu..yg tepi2 je dah stat kuning2 sket..tapi yg tengah2 elok lg..xtau nape..hehe..cantik lg...rasa nk sanding lg..kihkihkih...

Occay...last handbouquet...fresh flowers gak..F.O.C by my wedding planner..hb untuk majlis bertandang....

tadaaaaaa.....


Red roses with orkid kalo xsilap..hehe...HB ni nida bg kat adik ipar nida..hehe..tapi syg, HB ni xbertahan mcm HB resepsi nida tu..xtau nape..adik ipar nida tu dia tukar masuk dalam vase..after 2-3 hari, dah layu..huu..xpela..



Oh..nampak tak pengantin perempuan belakang tu? tu biras nida.. =) kami bertandang hari yg sama... =) okla..tu je..hehe..Alhamdulillah, semuanya dah selesai..n thank you Allah beri rasa bahagia ni...Alhamdulillah... =)






You Might Also Like

20 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images