~ My baju kawin

10:45 PM

Assalamualaikum...hye... =)

Malam ni nida ada entry baru..hehe..entry kali ni spesel sket..ehek...sbb ap nida kata spesel?? ada dua sbb...sbb yg pertama....entry kali ni..nida taip guna Apple Macbook Pro.. ko hade?? hahahah....opps...jgn mara...bukan nk menunjuk ngn korang..tapi sebenarnya tgh sedey...huhu...laptop nida rosak..huu...my fruit daughter terpijak..erk..screen dia yg poblem...kejadian ini telah berlaku kire-kire 2 hari lepas sewaktu nida outstation ke perlis...huwaaaaaa...sdeynya baby shishiba sakit..hukhuk..kos rawatan nya agak sakit untuk dibiayai..tapi sabar ye baby shishiba..nanti nida antor ke doktor ya....so...dengan ketiadaan baby shishiba...dengan keinginan berbloging membuak2..terpaksala nida pinjam Macbook Pro kepunyaan bro in law nida...thanx ye abglong...pening gakla nk guna laptop apple ni..skadar cek mail..menaip, ok lagi..ble part nak save2 gambor ni..adei..mna plak gmbar yg di save nya....dekat 15 minit bru la dpt beramah mesra ngn cik apple ni...ok....sebab yang kedua..entry ni, nida tuju khas pada Dee...my designer....eceh..mcm artis plak ada designer2 sgala...Dee ni la yg akan design baju kawin nida...dari baju nikah, baju bersanding dan juga baju bertandang...disebabkan Dee skang sibuk ngn pameran yg dia akan wat buln april ni, so kitorg belum discuss lagi design baju nida cna....klo Dee baca blog nida ni, atleast dia dpt idea mcm mna nida ske kan...*woi nida, bajet Dee ada ke masa nk baca blog ko ni hah!! huu....ok2....entry kli ni untk nida dptkan idea untk baju wedding nida nnti..huhu...occay...jum kite sambung ngn baju2 kawin...heheh
occay...ari tu, sempat la bincang sket ngn Dee..and dia ada sugest satu design ni..so, jom tgk gmbornye...


 occay...gambar ni sgt xjelas kan..huhu...gambar2 ni sume nida snap dari majalah2 pengantin, pesona pengantin and ratu sehari..credits to those magazine...fesyen2 dlm tu sume cantik2...ok..berbalik pada gambar atas ni..Dee cadang nk wat cm tu..em...ok..cantik gak..cuma part bawah tu, nida xbpe ske sbb dia ada layer..Dee..bole x i xnak ada layer tu..u wat ksong je cam gambar bawah ni..(*banyak songeh nida ni)

 haa...mcm yg tu..bole x Dee? huhu...so..kalo pakai ngn tudung...maybe akan jadi macam gambar kat bawah ni...

xpon...mcam yg bawah ni...xda kembang sngt kain dia..cantik...gambar ni nida amek dari prestigeinar...design dia sume cantik2..credits to prestige inar.. =)ok..meh tgk gmbrnya..


occay...belek2 majalah tu sume...tibe2 ada satu patern ni...cantttttiiiiiiikkkkkkkkkkk.......tp maybe xsesuai ngn nida kot....plus, kain jenis lain...huuu....xpe2..nak share gak ngn korang....
cantik kan..cantik kan...huhu.....ske sngt...rsanya nk je wat cam ni...bole ke Dee? huhu...then, ada satu lg ni..cantik gak...tp yang ni pon macam xbole wat je...yg ni cantik maybe sebab beads dia...meh tgk..
caaaaannnnnttttiiiiiiiikkkkkkkk kan.....huuuu.....ok..skang da rambang mata...macam nak wat sume pattern je..huhu..tp kena tnya pendapat Dee..sbb dia lebih arif..jap gi kang..nk wat pattern tu la, ni la..ble pakai, xsesuai....nida ni da la cumei sangat kan...huhu....

okay...baju yg nida nak tunjuk pasni..baju ni mmg nida fall in love at the fist sight..cewah...dari pas bertunang dlu, nida da ternampak, baju ni dari butik rins suzana...mmg cantik...dee...bole x kalo i nk wat patern ni untk majlis bersanding i?huhuhuu....ni baju yg i maksudkan tu..


nida ske sngt baju ni...huuu...bole ke?? berangan jek kan..huhu...okay...last pic...pattern ni pon nida ske...dee..i nk wat untk majlis bertandang cam ni bole x?
huuu.....ari tu kata nk wat simple je time bertandang..ni bukan simple da..xpe2..u kan grand dee...u punya simple pon da malatop kan...hehe...

occay...kemain beria nida imagine kan...pastu bajet dee baca entry ni..pdahal nanti dia dtg gak discuss..siap ley tunjuk majalah2 tu....excited je nk share kat blog...tnggu dee dtg, lmbat lg..so bowsan2...survey2 la..nti dee dtg, atleast da ada idea kan...hehe....okla..smpai sni dlu la entry nida kli ni..nnti kita smbung dengan hantaran plak ye...tapi maybe nida xcerwet sngt bab hantaran..serah kat dee je..hehe...ok la..daaa~~




*bes plak guna cik apple ni...ada sesapa nak bagi nida cik apple sebijik ker..erk..

You Might Also Like

2 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images