Finally..Our Small Crib

9:02 PM

Assalamualaikum..


Dah lama betul tak update blog. Last two entry, my hubs yang update. Actually banyak sangat benda happen sampai tak sempat nak share. Cuma one big thing in our life is, we have our own crib,finally. Alhamdulillah. After one year and 9 months being married :) Alhamdulillah.. Walaupon rumah tak besar,cukup la ada tempat berteduh kan? 

Kunci rumah dah dapat,emm..kalau tak silap,awal bulan 9 hari tu rasanya. So now sekarang tengah dalam proses nak pasang benda2 asas such as grill,lampu,kipas,langsir. And still survey for others. Meter air dah siap pasang. Sekejap je. Bayar deposit last monday, 9 hb rasanya,then 10 hb da datang pasang . Good job Lembaga Air Perak. Tapiii...tapiiiii.... Yang i hangin sket sekarang ni is TNB. Tenaga Nasional Berhad Cawangan Ulu Kinta. Dah nak dekat 2 minggu tak pasang2 meter lagi. Plus,i kena ulang alik ke TNB sampai 4 kali,gara-gara staff diorang tak buat keje dengan betul.Stresss. I sabar lagi sampai kena pergi 4 kali, sabar lagi walaupun diorang silap, tapiiii until today tak pasang lagi,memang hangen laa.Sampai mama papa pon dah bising. So,tomorrow, papa akan pergi TNB. Apa nak jadi,i tak tau. Janji setel.

Huh.. Cukupla i bebel pasal TNB tu. Baik i sembang benda yang happy.. Kipas and lampu dah setel beli,tinggal nak pasang je. Untuk kipas, amek biasa je,no fancy2, takmau ada lampu2. Suami cakap amek yang brand elok,biar tak fancy. So we choose KDK. Simple je, 4 blade with remote, grey color. 

Untuk lampu pon sama,dah setel beli,tunggu TNB pasang meter jeee. Part lampu,quite pricey,tapi tak pela. Bukan selalu. Hehe. Untuk part lampu,nanti after dah pasang, i cite detail. 

Untuk yang lain-lain, i save dulu, i share nanti. Hehe. I share gambar sekeping dua dulu ye :) 

   Our small crib.. AQ.. Yes,we named it :)

Secebis tanah belakang rumah kami.. Boleh la bercucuk tanam sket :)


You Might Also Like

11 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images