Love Ramadhan..

11:56 AM


Assalamualaikum....hye korang...

Harini da 15 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan...sume cukup puasa tak ni??heee.....Ramadhan kali ni rasa seronok sangat berbanding beberapa tahun kebelakangan ni...maybe sebab Ramadhan tahun ni nida bersama family tersayang..

Ramadhan tahun ni jugak bermakna genap setahun anak buah nida selamat dari keadaan kritikal tahun lepas...tahun lepas, kami berbuka puasa di hadapan wat ICU...keadaan mira time tu kritikal, dan tiada harapan doktor kata...tapi syukur alhamdulillah...Allah maha kuasa, dia telah memakbulkan doa kami, dan memberi peluang kami untuk bersama mira lg..Alhamdulillah..beberapa hari sebelum menjelang Syawal, Mira telah sedar dari koma..dan dapat beraya bersama kami, even masih di ICU pada pagi Syawal itu...syukur tak terkira kerana Allah telah memberi peluang anak kecil tu bersama kami lagi...Alhamdulillah..

My Sweetheart Amirah Aida

Ramadhan kali ni, disambut bersama keluarga penuh nida..Means, bersama mama papa, along ngn suaminya dan anak-anaknya...angah bersama isterinya serta puteri sulung mereka,bersama adik nida...lengkap semuanya..setiap hari berbuka puasa bersama..meriah Ramadhan kali ni...

Ramadhan kali ni, berpeluang solat tarawikh di surau bersama mama..sebelum ni, selalu duduk berjauhan dari family, coz selalu masuk asrama...Alhamdulillah, tahun ni dapat peluang mengerjakan tarawikh bersama mama..

Ramadhan kali ni jugak banyak benda yang dipelajari..kalau bulan biasa, hanya dapat tolong ma masak hujung minggu saje..bila bulan ramadhan ni, hari-hari balik keje awal..hari-hari dapat belajar masak ngn mama..mula-mula macam malas, sebab balik keje da penat..tapi lama-lama, dalam hati, rasa seronok, sebab macam-macam tahu..even kadang-kadang ma bising sebab salah potong ke apa ke, hehe..tapi xpe, dapat belajar, kalo xbelajar, nanti da kawin, depan mak mertua lagi malu...

Time ramadhan ni la dapat belajar buat kuih macam-macam, coz ma suka buat kuih sendiri banding beli kuih di bazar, sepanjang 15 hari dah berpuasa ni, baru sekali dua je beli kuih-kuih di bazar..selebihnya mama suka buat sendiri, kuih puteri berendam la, buah melaka la, pengat pisang la..macam-macam..hari tu, angah nida mintak nida buat kuih sum-sum..hehe..dah lama xbuat kuih sum-sum tu..korang penah makan?kuih tu nida belajar dari rancangan tv je..kuih sumsum ni rasa dia lebih kurang tepung bungkus, then kakngah nida ajak buat tepung bungkus..

So, semalam, nida ngn kakngah buat kuih tepung bungkus..tak la susah sangat tepung bungkus ni....bila da siap, memang menjadi..sedaaap...haha..puji diri sendiri..rasa tak percaya je buat sendiri..kakngah pon kata macam tu, tak percaya buat sendiri...hehe..sementara nida and kakngah buat kuih tu, abglong and adik nida lak, buat cookies...abg ipar nida ni mmg minat bakery ni..sehari sebelum tu dia buat muffin dengan moist chocolate cake..memang sedap...pastu tiba-tiba je rasa nak mintak dia buatkan muffin sebagai doorgift nida nanti..hehe..dia kata ok je, asalkan nida tolong..heee..so, tengokla, kalo kerajinan tu ada, maybe akan buat sendiri muffin untuk doorgift tu nanti...

My Own Tepung Bungkus...heee

Heee..panjang tak cerita nida ni? hehe..banyak pengalaman gembira Ramadahan ni...Alhamdulillah...I Love Ramadhan... =)

You Might Also Like

9 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images