Tak Sampai 5 Minit...

11:56 PM



Assalamualaikum...hye korang...

Entry kali ni bukan entry yang ceria..bukan entry yang happy..sebab nida tgh sedih..ingatkan nk share gambar pre wed dengan korang, but i have to postpone at this time..xda mood..HP nida hilang petang tadi...sedih sangat...Hp tu hp biasa, hp nokia yang xada kamera, xboley mms, hp yang simple je coz hp tu is my 2nd hp. Hp tu more untuk personal...nida guna hp tu untuk contact Fiz... Kitorang guna digi postpaid yg free untuk subline tu..tapi lately, nida gunakan hp tu untuk contact kawan-kawan, coz malas nk topup the other hp.

Bile nida cerita, semua cakap nasib baik bukan the other hp yang hilang,coz hp satu lagi tu up to date sket..all in one..tapi nida jarang guna hp tu...selalunya, hp yang simple tu la yang nida bawak ke hulu ke hilir...so bile hilang, rasa sedih sangat...semua SMS dari Fiz yang nida simpan selama ni, hilang macam tu je..nombor-nombor b2b and bbf yang nida baru exchange baru-baru ni pon hilang..pada korang, nanti next week sim card nida da sampai, korang boley sms nida?tak pon korang email kat nida pon xpela..

Hp tu hilang time nida dengan ofismate keluar beli barang..lepas beli barang, kitorang singgah pejabat pos..maybe hp tu ada atas riba nida time dalam kereta, then bila nida keluar dari kereta nak pergi pejabat pos, maybe time tu hp tu terjatuh..lepas pergi pejabat pos, jalan ke depan sket, then kawan nida singgah isi minyak..time tu nida cari hp tu..xda...gelabah terus..biasanya memang hp nida kat ceruk2 handbag..tp tadi habis selongkar handbag memang xda..pastu mintak kawan nida kol, ada bunyi..tapi xda dalam kereta..so bajet tertinggal dekat kedai tadi..patah balik ke kedai tu,kol time tu, ada lagi bunyi..tengok kat kedai tu and tanya orang kat situ,tapi diorang cakap xnampak pon..then, keep calling no nida..tapi after 3,4 kali kol, da xda bunyi..bunyi macam hp dah dimatikan..time tu baru je sampai pejabat pos..tapi tengok-tengok xda..maybe dah kena amek orang..ntahla..xsampai 5 minit hp nida berbunyi tadi..tibe-tibe dah tak ada..sedih sangat..

Pastu terus balik ofis..sampai ofis da kol 4..masa untuk balik..pastu nida kol Fiz..nangis-nangis cerita kat dia...sayang sangat hp tu...hp tu baru setahun, tapi macam2 kenangan dengan hp tu..hp tu merajuk ke ngn nida..huu..kebelakangan ni keypad hp tu memang susah nak tekan sket..nida lak kat opis asyik bergurau je ngn kawan cakap nk beli hp baru, even xda niat pon nak beli...hurm..maybe ada hikmah kot kan....mungkin dengan cara ni nida boley lupakan sumthing yang dah berlalu..and live for the future...minggu lepas pon sumthing pelik kat hp nida yang lagi satu ni...tibe-tibe je hp tu hang time nida tgh on9 guna hp tu..pastu off hp tu..bile on balik, tengok-tengok, sume mesage dalam inbox hilang..satu pon tak ada.means tak ada satu sejarah or kenangan yang tinggal kat hp tu..n hari ni plak, hp satu lagi hilang..means hilang semuanya...xpela..sampai situ je kot jodoh nida dengan hp tu..tapi sedih bile pikir SMS dari Fiz sume xada satu pon.. =(

Hurm...camana ni..dua-dua simcard kena guna..terpaksa beli hp baru ke?tapi sekarang ni tengah berjimat untuk persediaan kahwin, tak sanggup plak nak beli hp baru....korang tau  tak mana-mana contest yang hadiah dia dapat hp?huhu...kalau la Fiz baik hati nak belikan hp barau..errr..xmintak..cuma terpaksa cari inisiatif untuk guna no tu..xpela..tengok la macam mana nanti, mana tau ada rezeki lain ke kan...

Em..kayla korang..sorry la nida xupdate pic pre wed nida lagi..next entry nanti, insyaAllah nida update ye..kay korang..nak masuk tido da..selamat malam...

You Might Also Like

17 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images