Happy 8 Monthvessary!!

10:30 AM

Assalamualaikum.. hye!!

What is the date today??? yea..it's 2nd august right =) which is genapla 8 bulan perkahwian kami...Alhamdulillah...syukur kepada Allah atas nikmat bahagia yang telah diberikan ini...pejam celik pejam celik..sekejap je...

Even maybe some people will say "ala, baru 8 bulan je, setahun pon xsampai, kecoh je monthvessary bagai" or "eley, aku da 2 tahun/3tahun, tak heran pon, tak kecoh pon..baru lagi, biasala tu..tengokla lama-lama nanti". i dont care la if ada orang yang nak cakap macam tu. why nak bother what people think kan? What i know is, im always happy and always thank Allah for this happiness.

Alhamdulillah...in this 8 months, im soo happy with my syg... a lot of thing i learn, day by day, month by month, slowly it turn and teach me into a better person by guide of my syg. There is so many cooking skills i learn from my syg..trust me, he is real good cooker.. far better than me..bahahah.. i think someday  he can take part in MasterChef Celebrity Malaysia, series 3 or 4?hehe..

Being a wifey is different like girlfriend or fiance, that's for me. Coz before this, as a fiance or girlfriend, jarangla dapat nak dating selalu, nak manja-manja hover. After kahwin, semua boley..ngee. the best part is bila there is always ada somebody whenever im in hard way. Contoh hard way (dari segi fizikal ok.) :

"Syg, ketatla botol ni, tolong bukak"

"Syg, beratla beg ni, tolong bawak boley?" sambil senyum menggoda kenyit2 mata.

"Syg, tak ley tarik la pintu pagar ni, tolong".

"Syg, gatal la kat belakang, tolong garu boley?" hahaha =p

OK, semua tu hard way fizikal je kan..hehehe..yang Real hard way punya nanti2 la cerita ye..bila dah kahwin ni, memang ngada-ngada sket la, semua benda nak mintak tolong..ala..xpela, nak manja-manja dengan suami sendiri..plus we are in Long Distance Marriage which is NOT EASY for us. So, the time he came back home, that are our precious time,will use it wisely. Alhamdulillah..my syg is a great person..syukur kepada Allah kerana dijodohkan dengan dia. semoga kami kekal bahagia sampai syurga..

I think till here..but before that, i would like to share some of our wedding picture..dah 8bulan..harap tak basi lagi..huhu

                                 2nd DECEMBER 2011

My papa yang nikahkan ku..n my syg, well done, xgentar ngn papa..ehhe..dengan sekali lafaz je, alhamdulillah..






3rd DECEMBER 2011





bergambar dengan kuresya Puan kitty =)



*outdoor session..somewhere in january


4th DECEMBER 2011





You Might Also Like

8 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images