Little thing in Gold Coast that he missed.

3:52 PM

Cerita pasal ke Gold Coast aritu kebanyakkannya hubs yg karang,tp masuk part 2 and 3, nida rasa ada sket benda yg dia tinggal,so entry ni untuk cover apa yg my hubs tinggal tu.

So..nak mula dari mana?from the first day?Pasal naik bas camana?Yang tu hubs da cite kat part 1. Cuma i just nk tambah info sket,pastikan uolss ada map gold coast,get well dgn map tu.Hafal few places yg dekat dengan area apartment or hotel korang,coz untuk memudahkan korang untuk turun bas nanti.

Untuk ke Movie World,xsusah kalo naik bas,memang dekat bas tu ada tulis Movie World,kalo xsilap no bas tu TX2. Sila dapatkan map laluan bas dekat www.gcshuttle.com.au . Dan untuk pengetahuan korang,dekat bus stop diorang ada jadual perjalanan bas,untuk 7 hari,dan dari pagi sampai pagi..eh?dari pagi sampai malam pon xjugak,sebab pukul 4,5 pg dah ada bas,i xsure bas diorang 24 hours or not.

Kitorang beli tiket vip pass for 3 theme parks..it cost us $99.99aud per person. Kalo satu theme park je $79.99aud,so untung la bli vip pas,penjimatan berganda..hehe..tiket theme park tu i yg uruskan,sbb i yg eksaited nak masuk. I beli dekat myfun.com.au pas buat bayaran,sila print kupon yg diberi. Sebabnya kupon tu diperlukan di kaunter tiket. Dekat kaunter tiket tu nanti diorang akan amek gambar kita on the spot,so sila cumei2 kan diri..gambar kita tu nanti terpampang dekat vip pass kita tu.

Oh,lupa plak nak bagitau.Kalau uolss beli tiket vip pass tu,ada 3 theme parks yg korang boley masuk,iaitu 1.Movie World 2.Sea World 3. Wet n Wild. Tapi i n hubs just masuk 1 n 2 tu je, no 3 tu tak. Wet n Wild tu taman tema air, kami malas nk bermandi manda,so tak masukla.

Movie World,i rasa xda apa benda yg my hubs tertinggal,xda apa pon sangat,sebab tu i ngn hubs keluar awal,tak tunggu pon character parade tu. Tapi pada sapa suka naik roller coaster,okla. Frankly speaking,i lagi suka Universal Studio Singapore n paling best Sunway Lagoon kot,haha,Malaysia gak terbaik..

Then sambung ke Harbour Town,i think this part my hubs xbanyak cerita.After balik dari Movie World,kitorang pergi ke Harbour Town,kalau xsilap,bus no 709,tapi..please..please..check back the number,takut diorang tukar no ke???Harbour Town mmg besar,semua ada..baju,bag,kasut,barang basah,buah,farmasi,buku,everything..dekat sini,banyak barang branded,i rembat seketoi dua purse fossil.Orotan agak mahal jugak,xjadi nk rembat satu,huhu.cuma i nyesal satu,tote bag nine west,murah giler,tp i xrembat..waa..

Ok sambung.
I tak ingat my hubs cerita tak yg orang2 kat gold coast ni peramah,except the malay yg holiday kat sana. Kat sana,kita masuk je kedai diorang,mesti ada sapaan "Hello" "Hi" "how are you today" siap sembang2 ngn uolss..memang peramah.Even driver bas pon baik je,kalau uols xsure nak turun kat mana,just bagitau driver bas tu ke mana korang nk pegi. Nanti da sampai tempat tu,dia bagitau la ;)

Ok,sambung dengan Sea World. I n hubs suka sangat sea world ni..hehe..banyak haiwan korang ley tengok. No..no..ni tak macam zoo..lagi best dari zoo..hehe..yang bestnya,ada banyak show,tu yang best. Show singa laut,dolphin,pastu jet ski. Memang best la bagi kami. Tapi,waktu masuk tu,pasti kan korang dapat map dia,sebab dalam map tu ada jadual show diorang.rasanya dalam 6-7 jugak la..berkejar2 kami nak tengok,hehe..oh ye,sila bawak bekalan makanan. Sebabnya i tak nampak pon kedai yang ada cert halal,tak sure la kalo ada. Nasib baik i n hubs da bawak bekal siap2.

Last sekali,i nak cerita pasal schoolies. Kalau korang nak pergi gold coast,check tarikh dulu. Schoolies ni hanya akan keluar pada hujung tahun. Apa schoolies ni?schoolies ni budak2 yang dah habis sekolah,so diorang akan buat gathering dekat Surfers Paradise ni,ramai!!! They are everywhere. So kalau pergi time ni,kena be carefull la,risau plak budak2 ni buat apa2 nanti,coz malam2 diorang hang out lagi n minum2 beer n whatsoever. We are so lucky,coz time i n hubs datang,schoolies tu baru je habis minggu sebelum tu. Biasanya diorang akan turun antara hujung bulan 11- awal bulan 12. Korang ley check dekat facebook schoolies,bile timing diorang..tapi hanya boley check bila dah nak dekat2 je. Kalau korang ter pergi time schoolies ni,elakkan balik hotel lambat2, n jangan jalan sensorang,even nak pergi kedai bawah hotel je,no no no..























You Might Also Like

5 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images