Jalan-jalan lagi-Sabah

8:28 PM

Assalamualaikum..

hye korang..im back! haha..lama menyepi kan...celam celum je..kejap ada, kejap xda, tapi pas ni insyaAllah xla celam celum sangat, coz lepas ni insyaAllah ada penulis, pengarang, pengayat bersama..hehe..sapakah dia?jeng..jeng..jeng...of course la my hubby..ngehngehngeh..rasanya korang pon xasing lagi kan ngn my hubby..sebab entry2 korea before this, dia jugak yang mengarangnya..hehe..so..sangat banyak benda nak catch up, nak share, but we made it short la =) memandangkan selepas ni bakal ada dua penulis, so korang jangan la pening lak baca..korang ley bezakan melalui warna tulisan =) kalo merah macam ni, thats mean nida la yang mengarang..kalo biru macam ni, thats mean my hubs la yang merapu..hehe..

Alhamdulillah sekarang dah pertengahan bulan Disember kan, 2 minggu je lagi nak masuk tahun baru, acaner korang? Dah ada azam baru ke?ngehngehngeh..tercapai dah ke azam 2012? haha, tanya orang je kan, i ni pon azam dah ke laut..hoho..so next year kena pastikan azam2 semua tu tercapai..insyaAllah...

Ok, cukuplah mukadimah semua tu..hee..actualy this time nak share pasal jenjalan hari tu...err..hari tu ke? xla hari tu sangat..last month, bulan 11..bulan 11 lepas, Nida n hubby berjalan ke 2 tempat.. First pergi Kota Kinabalu,Sabah..yippie..one of my favourite place.. =) tiga tahun menghabiskan masa di sana...then after grad, still menziarah sabah, last pergi tahun 2010,then 2011 xpergi, sibuk dengan preparation kawen kan..so this year, harusla kembali ke Sabah semula!!

Dari belajar dulu dah berjanji ngn hubs yang after kahwin nanti akan bawak dia datang sabah dan tunjuk dia tempat-tempat yang i selalu pergi dulu time belajar..Alhamdulillah..cita-cita kami tu tercapai..bulan 11 aritu dapat la bawak hubs jalan2 kota kinabalu..tapi kami tak jalan ke mana sangat..just sekitar KK saje..sebab misi utama adalah tempat kenanganku dan makan2!!

Pergi sana tak lama, 3 hari 2 malam je..sebab kami memang xada apa2 aktiviti pon..memang makan2..semua makanan sabah ku bagi syg rasa..dapatla syg merasa pisang goreng rangup yg nipis, isi ikan yg enak bangat..hehe, puding kelapa yg memang sangat2 sedap..tak dapat jumpa kat semenanjung ni, sebab warna dia pon memang berbeza..makan sayap =) n paling best, makan makanan laut..dua malam berturut kami dok makan seafood kat pasar filipin tu..syg memang suka sangat..macam2 kitorang makan..lobster, ketam, ikan,sotong..semua la..dan malam kedua tu, syg tak nak makan nasi, just ratah lauk je..muka syg happy giler, hehe...seronok tgk syg puas makan..hehe..meh tepek 1 gambar seafood yang kami makan tu..hee..



Cukupla sampai situ cerita jalan-jalan kat sabah..the next weeknya plak kami ke JB..ke JB asalnya atas urusan kerja..tapi sempat lagi menyinggah shopping kan..hee..sempat la singgah Johor Premium Outlet..saje-saje pergi..kot-kot ada promotion time nak hujung-hujung tahun ni kan..tengok-tengok memang ada..then..tak sangka syg tiba -tiba nak kasik lanje kite..hehe..syg lanje kite seketui sling bag dari fossil...heeee....thank you so much..i love u la...hehe..kemain dapat hadiah baru nak love2 kan...hee..tak..i always love u syg... =) emm..sampai situ je la cerita nya ek..dah panjang sangat..nanti i sambung lagi..lepas ni  insyaAllah banyak entri-entri yang menarik =)



Lepas ni insyaAllah entri kisah sambutan ulangtahun perkahwinan kami yang pertama..alhamdulillah..nak tahu kami celebrate kat mana?agak2..hehe..sapa yang ada my facebook mesti tau kn...ngeh2..meh i kasik klu sket =)

pi melawat dia ni haa =)

You Might Also Like

0 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images