Last Minutes Planning to Gold Coast..

1:05 PM


Assalamualaikum...

Hye.. this time nida plak yang mengarang =) sebelum hubby nida sambung trip Gold Coast kami part yang kedua, meh nida cerita macam mana kami boley tetiba bercuti ke sana..btw, hubs dah siap sampai 4 entry tau, tapi saje nida peramkan dulu dalam draft..hehe..mana boley dia je, kasik can la kat nida kan..ngehngehngeh..

Ok, kisah nya bermula begini..ceywah..

Dua bulan lepas kalau tak silap la, nida outstation ke perlis..then jalan2 makan seafood kat kuala perlis..nampak la satu hotel tu, hotel brashmahna kot..btul2 depan pantai, n depan tempat makan seafood tu..then , hari tu nida cerita kan awal bulan 11 lepas nida n hubs pergi jalan Kota Kinabalu and kitorang enjoy makan seafood kat sana..

So, lepas balik dari kota kinabalu tu, nida ada cerita kat hubs yang dekat kuala perlis pon ada..hubs memang enjoy part makan2 ni..kitorang pon planning la nak ke perlis awal bulan 12 sempena nak sambut Ulang Tahun Perkahwinan kami yang pertama..Alhamdulillah..hubs survey-survey, tengok-tengok, hotel tu dah fully booked.aduh..cepat betul..ada masa sebulan lagi..kami pon terpaksa la tukar plan..buat survey macam2..tempat mana nak pergi..hubs dah apply cuti dua minggu untuk bulan 12 tu, so kami nak la berhanimun lagi..hehe..

Hari-hari kami duk bincang di telefon, nak pergi mana, nak pergi mana..hari-hari masing-masing dok survey blog-blog tengok destinasi yang best. I teringin nak pergi Langkawi, memandangkan dah lama sangat tak pergi..kali terakhir, tingkatan 5 dulu, parents bawak sambut besday time tu..tapi hujung tahun, kan cuti sekolah, so mesti ramai orang..kami dua ni plak tak suka sket tempat2 yang ramai orang ni..so plan ke langkawi cancel..

Next plan syg, jalan2 cari makan ke utara..pergi 3 negeri, Penang, Kedah and Perlis..konon nak cari tempat makan sedap di utara..tapi dalam masa yang sama, kami masih survey tempat-tempat lain..second choice syg adalah Grand Lexis di Port Dickson or Gold Coast Sepang..yg tu i loiikee..hehe..tapi sekarang kan musim hujan, so i takut sket..hehe..syg banyak kali sebut, Grand Lexis, or Gold Coast Sepang?then bile syg sebut2 gold coast sepang tu, nida pon survey gold coast lain..hehe..gold coast australia..hehe..tiap2 hari duk cari blog pasal travel ke GC Australia..bile syg kol, saje sebut2..mula syg kata xyahla..tp nida still buat survey,survey bajet, survey tempat..then nida bagitau hubs lagi berapa bajet..saje cite kat hubs even tau memang takkan pergi..tapi dalam masa yang sama, rupanya encik suami ni, survey jugak..hehe..dia suka berjalan, so mesti dia survey gak..

Tiap2 hari bersembang, plannig kami masih xtau nak ke mana..sampai dah nak dekat hujung bulan 11..dalam 20 lebih cam tu, xsure lagi..tapi dalam hati i memang nak ke GC tu, hehe..then last minit, 24,25hb 11 kami decide nak pg, even time tu i demam sket2..so 26hb tu terus i pg buat eta/visa. visa tu kna tggu 12jam.i buat kat travel agent, murah sket,rm30 sorang..kalo buat online, rm60 sorang..so, 27 hb tu pg amek visa, tapiiii...tiket flight tak beli lagi time tu...hahah...sila jangan tiru aksi kami ini. apartment pon xbook lagi..nida time tu mcm masih xcaya lagi nak pergi..sebab kami bakal pergi minggu depannya..so esoknya, 28hb bru syg booking tiket flight..seminggu lagi nk pergi baru nak booking semua..hari yang sama gak nida book apartment.semua benda setel 28hb 11 dan flight kami pada 5hb..memang ngam2 seminggu..Apartment kami book direct, dapat lagi murah..dekat agoda mahal 200..buat apa nak bazir kan..

Ha..kan kitorang setel book semua 28 hb..so kami masing2 tak bagitau lagi kat parents kami..nida 30 hb tu baru bagitau, tak tau nak cakap camana..hubs plak 2hb 12 baru balik ipoh, so ble balik tu la baru dia bagitahu parents dia..hubs balik sampai da petang..so esoknya baru kami wat research sama2..research malam2, dalam 2 jam je macam tuuuu..memang kejap je..haisyh..sila jangan tiru kami..please buat research awal2 ye..sebabnya....sebabnya nanti nida cerita next entry, heheh..

So..itu la kisahnya macam mana kami boley pergi sana..semuanya last minute planning.. =)

okla..sampai sini je la..tangan dari tadi sakit dok menaip ni,tengah demam pon sekarang..huhu..


miss him so much...

You Might Also Like

10 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images