Bila Berjauhan Dengan Tunang..

11:26 AM

Assalamualaikum...hye korang..

hurm..macam lama da xupdate blog ni...Semalam just share ngn korang pasal ada offer facial treatment...2,3 hari macam xlarat nak menaip..padahal dalam otak, banyak je benda nak cite ngn korang..nak cite pasal diy bunga telur, cadar katil n kasut nikah, nk wat tutorial pomander ball..banyak..tapi xlarat..sejak akhir2 ni sibuk..balik keje sambung wat bunga telur, sampai malam..

Ahad ni en tunang balik...penantian berakhir..ceywah....hehe..da 2bulan en tunang xbalik..last balik bulan april..susahkan duk jauh, especially bile nk prepare untuk kawen. Nak beli barang2 hantaran, kena tunggu en tunang balik, kadang2 sebulan sekali, kadang2 2 bulan sekali..en tunang cuti hari biasa, means bukan sabtu ahad, so nida akan amek cuti untuk kuar ngn en tunang beli barang2..ahad ni en tunang balik, so maybe selasa depan nak amek cuti..tp en tunang xkasi amek cuti,coz barang2 hantaran sume kitorang da habis beli,so dia soh simpan cuti tu.. nida ingat nk ajak dia wat pre wed photoshoot minggu depan.. xsure bulan depan en tunang balik ke x. lgpon nak ajak en tunang fitting baju..nida da tempah butik, n mintak wat baju baru, butik tu kata da kena stat wat dari sekarang.

Susah gak duk jauh2 ni...selain barang2 hantaran, untuk pakej2 kawin sume nida uruskan sendiri, xley tunggu en tunang..kadang2 sedih gak,coz tgok org len mcm best je gi uruskan sama2 dengan tunang, tempah butik sama2, pilih kain sama2..buat kad sama2...nida mostly setle sendiri2..tp xpela,nanti en tunang ikut gak nida gi fitting baju, gi setelkan borang kawin..xpela, lgpon benda tu remeh temeh je, xperlula nida nak ngada2 paksa en tunang balik selalu...

Hurm..minggu depan nk wat pre wed ngn en tunang..tp xda lg idea untuk pre wed..huu...before this,nida ada wat entry pasal tema pre wed,korang ley tgk SINI, nida ingat nk wat tema klasik, nida ske..tp skang, props ap2 pon xda..yg masalahnya baju la..huhu..nida xda baju kurung cotton, nk pakai kebaya, kebaya pon ada satu je..haha..coz nida dari dulu mmg xsuka wat baju berpesyen2...wat baju kurung biasa je..baju kebaya yg ada tu sebab buat time abg nida kawin dulu...tapi baju tu mcm panas..japgi amek gambar, habis nampak peluh..huhu..en tunang pon mcm xda baju yg sesuai..so nida ingat nk wat je tangkap muat..haha..wat pre wed biasa2 je..nk cari props ap sume, nk pakai duit lagi,huh,xyahla membazir...lgpon en tunang xske pakai pelik2 ni..dia nk simple je..tp dalam hati nak sangat wat tema klasik..huhu...

*mode : rindu en tunang..... =(


the only baju kebaya yg nida ada..hahaha...

ngan akak ipar... =)



You Might Also Like

24 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images