Majlis Merisik

8:45 PM

Assalamualaikum....hye korang...

Kali ni nida nak cite pasal majlis merisik nida...majlis merisik nida  da basi da pon,da lepas lama da..ye la, bertunang pon da 6 bulan. Majlis merisik nida buat tahun lepas, bulan 10..exactly date 16.10.2010. Tahun lepas, dalam tengah tahun klo xsilap, en tunang da bgtau, nak hantar rombongan..tp time tu dlm buln 6 or 7 kot, rasa macam awal lagi, so mintak en tunang postpone dulu..mama nida pon pikir cam tu..tp ntah camana, dalam awal bulan 10 tu, parent nida n parents en tunang ada berbincang melalui telefon untuk majlis merisik ni.

Mula2 nida ingat xnak wat merisik, ingat nk terus je bertunang, tapi parents en tunang nak proper..ikut adat,lgpon kitorg duk dekat sangat, xsampai 15 minit jarak rumah kitorg, so apasalahnya wat gak merisik....awal bulan 10 time tu, nida pegi sabah, sambut convocation kawan nida..parents nida plak balik johor..nida kat sabah bape ari ek, 3 hari kot..adei..lupa saje..fist day kat sabah, mama kol..time tu mama papa baru balik dari johor kalo xsilap..then mama bagitau parents en tunang kol n nk datang merisik hujung minggu tu, means nida still kat sabah...terkejut nida, tp mama kata mama mintak tangguh sebab minggu tu mama n papa nak antar opah balik kot..nida xingat..huwaa..ampun, asyik xingat je..huhu

Majlis merisik nida tu, nida xbgtau sapa2 pon, sbb baru merisik je kan..then, tiba harinya...rombongan pon sampai..punya la nervous nida time tu..xmakan tengahari lansung, sbb nevous..huhu..dok ke hulu ke hilir..rombongan datang kol 2 kalo xsilap nida..alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..tapi hari tu en tunang xdatang sekali..dia outstation..on the same day, dia baru touchdown kat jeddah..dia outstation kat sna sebulan..time tu xtau nk cakap, rindu sangat kat en tunang..ari2 rsa nk menangis sebab xley kol..huhu..ok, balik pada cite asal..majlis tu dihadiri sedara mara nida je, xda pon org luar..xda pon kawan nida tau pasal majlis tu,except sorang dua. da dekat nk bertunang baru nida bgtau kawan2 nida...klah..sebenarnya xreti nak cite sangat sebab banyak benda da lupa....korang layan gambar je la..huhu...

dengan mama before rombongan sampai.. =)

sesi perbincangan ..

nida dipanggil keluar.. =)

cincin disarung by mak en tunang =)


ok..THE END......hehehe..

You Might Also Like

14 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images