Even After 5 years..

10:02 AM

Assalamualaikum...hye korang...

Da lamanya nida xupdate blog..almost seminggu..hukhuk..sedih n rindu kat korang..xsempat nk blogwalking...mcm banyak je yg nida tertinggal...nida bz sket kebelakangan ni...nk tau bz apa?hehe..bz wat preparation kawen tawen la...hehe..

Sabtu lepas pegi ikut parents nida g kenduri kawin..satu hari tu, ada empat rumah..huu..penuh btol perut ari tu...stiap umah kena makan sket2...hari ahad lak, pagi tu nida kuar rasanya..huu..xingat lak..pelupa betol la nida ni...sangat teruk daya ingatan nida ni...entry kali ni pon ada kaitan ngn daya ingatan nida ni...

Semalam nida amek cuti, sebab en tunang balik ipoh, so amek kesempatan ni untuk gi cari barang2 n suvey butik...pagi semalam da setel pasal butik, then kitorg pon jalan2 kat jusco...pasal nida suvey butik tu, nida cite next entry ye..hehe..ok, sambung balik cite tadi...kitorg jalan2 kat jusco, then en tunang nak beli pen....so kitorang pon masuk la Popular Bookstore...pastu gi la bahagian pen..da jumpa pen yang berkenan, en tunang pon amek..pastu nida soh la en tunang test dulu pen tu..then, dia try la tulis...n..dia tulis guna tgn kiri...nida pandang pelik n tanya dia cm ni:

"syg kidal eh?"
"xla...mana ada kidal"
"cuba syg tulis pakai tgn kanan"

en tunang tulis dgn tgn kanan sambil kekok pegang pen..tulisan mcm buruk sket..tapi still ok..so nida confuse..kidal ke..huhu..nida xpuas hati lagi, suruh dia tulis tgn kiri lg, elok je..then suruh lg tangan kanan, ok gak, tp agak buruk..huhu..nida blurr...pastu nida ckp dia boleh tulis dua2 tgn eh..pastu dia jawab, xla, dia mmg right handed..huhu...nida xpuas ati, rasa mmg dia kidal..tnya dia, dia xngaku..time tu rasa mcm nk nangis, yela, nape nida boley xtau...then nida cuba ingat balik...rasanya nida tau yg dia tu kidal, tp nida lupa..n selama kitorg kawan, rasanya xpenah nampak lagi dia menulis..huhu..hati sangat sedih time tu..

Lepas keluar dari popular tu, nida tanya dia banyak kli lagi yg dia tu kidal ke....pastu dia jawab cmni " thats show how much u love me" huuwaaaa.......sedih...nida tnya je, dia jawab mcm tu....time tu mmg rasa diri ni sangat teruk...da 5tahun kitorg berkawan, nida boley tanya dia soalan bodoh mcm tu...hukhuk...n dia, ofcourse la terasa kan...tp dia gelak2 je, xdala marah2 or series sangat, tp ayat dia mmg pedas " thats shows how much u love me " ...huu..mmg makan dalam...n memang salah nida...nape nida boleh xingat yg dia kidal..huwaa....then, last, ondaway balik, dalam kereta, nida tanya dia lg..merayu2 mintak dia bgtau...pastu dia ckp camni " k, pasni ingat sampai mati, syg tangan kidal..sebab tu laju je tulis tgn kiri tadi "...huuuu....mmg da agak..tp sbb nida xyakin n dia lak saje je nk test2 nida, jd nida konfius...huhu...tapi mmg teruk btul nida...huhuh...sorry syg...daya ingatan nida mmg teruk la...adakah kesan makan panadol banyak sangat?huuu...

Tu belum kawin lagi...sebab kahwin n kapel ni berbeza..betul x? kadang2 da kapel 10 tahun pon, lum tentu kita kenal dia 100%.. sebab perangai dia yg sebenar kita akan tahu after kawin..bila da sebumbung sekatil ngn dia, baru kita tau semuanya...so, xsemestinya da kenal 5tahun, kawin nanti senang,xda masalah sebab da tau mcm2...no..no..kawin berbeza dengan kapel...so xkira bape lama kita kenal pasangan kita, yg penting, after kawin, kita kena cuba kenal dalam2 n terima baik buruk pasangan kita..

oh en tunang...saya syg kamu....lets build our own castle together.. =)

You Might Also Like

23 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images