D.I.Y Lagi...

10:50 AM


Assalamualaikum...hye korang...

Harini nida nak share ngn korang apa yg nida da wat..hehe..nida da setelkan tq tag nida..before this, nida ada buat review pasal tq tag yg nida buatkan..korang ley tgk SINI.. before this nida wat patern bulat..nida ske pattern bulat tu , comei..tp last2 nida xley buat bulat mcm tu, coz nida berkire nk beli puncher tu..haha..cheapskate kan..puncher tu nida ricky RM89..aduh..nmpak mcm sket, tp bnyak boley buat dgn duit tu..secondly, bila buat bulat, nanti jadi kecik, then bile letak kat kotak doorgift nida tu mcm tenggelam..so nida cancel design bulat tu..

Dua minggu lepas, nida buat lg tq tag yg baru..huu..jenuuh nk buat..bukan apa..jenuh nk ikut citarasa diri sendiri...nk ikut warna tema la, nak ada burung la..hehe..nida mmg ske ada burung2 ni...untk hantaran pon nk jugak letak burung..haha..tiga kali nida buat tq tag ni baru dapat yg memuaskan..ok la..xlarat dah nk pikir lagi..nak tumpu benda lain pulak...huhu...meh kita tgk yg fist nida buat..

xcomei lansung...abaikan potongan tag tu, potong pakai gunting je, malas nk pakai cutter..1st try ni, banyak kurangnya...burung tu warna kuning, bukan hijau..tema nida hijau pink putih,pastu background putih sangat..kosong sangat rasa..so nida adjust lagi, jadi mcm kat bawah ni plak..
yg second ni, nida agak puas hati..mmg nida ske..hijau putih pink...tapi akak nida tegur sumthing, dia kata ada slack kat gambar ni yg xptot ada..huhu...ap benda nya,meh tgk kali kedua nida adjust
yg ketiga ni, nida pekatkan sket warna dia, bg nampak hijau gelap..n sumthing missing kalo korang perasan...hehe..sapa pandai, cuba teka, ap yg beza antara gambar 2 n gambar 3? okeh, meh tgk perbezaan dia..
apa yg beza? telur...hehe..nampak x, gambar kiri ada telur, gambar kanan xda telur...akak nida ckp, ap ni, belum kawin da ada telur...hehe..so nida pon buang la gambar telur tu..pastu sarangg dia malas nida nk buang..konon simboliknya, nk bina rumah sama2, haha..boley x mcm tu?okay, secondly, beza dia warna dia, yg belah kiri tu a bit ligth hijau dia..n yg kanan tu gelap n pekat..nida ske yg kiri tu, nampak lembut je..tapi bile letak kat kotak ni, haisyh, tenggelam plak..tag tu xmenyerlah..so end up nya, nida gunakan tag yg gelap tu la..nida wat simple je..xlarat da nk pikir n wat len..huhu...*sangat pemalas ocay..pasni ly pikir untuk benda len..so tq tag ni just tinggal untuk print saje...done!! hehe

yang atas ni gambar apa plak?hehe...ingat lagi x entry nida yg nak d.i.y bunga telur..korang ley rujuk SINI..
so bunga atas ni untuk bunga pahar nida,gambar atas ni gambar in the making bunga pahar tu.. nida da siapkan 50 tangkai...yg atas ni gambar bunga nya sja..nk tgk whole bunga, tunggu ye...seperti yg nida inginkan, warna tema nida hijau putih pink.thanx mama for help me a lot...hehe..mula mama ckp warna putih hijau tu je da cantik..tp nida degil, nak gak masuk kn pink..pastu mama try matchkan..atlast..hasilnya sangat puas hati...hehe..thanx mama for make unbelievable things for me...mmmuuaah..syg mama..(^v^)

You Might Also Like

24 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images