My First D.I.Y

9:25 AM

Assalamualaikum...hye korang...

Selamat Pagi..korang da breakfast?hehe..arini nida nak cite pasal diy fist yang nida wat...apa lagi kalo bukan bunga tisu kan..semalam dalam entry ni, nida ada mintak tolong b2b untuk belikan nida tissue paper kat ikea..alhamdulillah..ramai b2b yang nk tolong nida..n b2b lida, kebetulan nak pegi ikea weekend ni,dia terus bagi nida no dia..so nida terus msg dia, ptg smalam dia kol nida...seronok berbual ngn lida..maklumla, b2b sesama b2b, masing2 excited la kan berbual pasal prep,especially tissue paper ni....

Nida seronok sangat kenal ramai b2b kat blog ni..korang semua supportive...thanx..hope hubungan kita semua berkekalan ye.. =) ocay, back to the topic,time sembang ngn lida,dia kata dia wat guna crepe paper menjadi.so balik petang tu, nida try lg wat dgn crepe paper..buat fist, xmenjadi..huu..xpuas hati, sbb time kat ofis, nida wat guna tisu McD menjadi elok je..so nida try lagi...menjadi..so nida pon g cari lidi, n reben2 kat bunga telur lama2 yang mama nida simpan...pastu lilit2 la...menjadi la jugak..

Sebab apa nida kata menjadi..bukan jadi je..tapi cantik...hahaha..puji diri sendiri...sebab, before this, nida buat, mama nida n pamily sume xley terima, kata xyah susah, beli je da siap...tapi semalam, bile nida tunjuk mama..mama tanya satu2...hehe..mama berminat..then mama tanya kos berapa...hehehe...murah je ma..xsmpai rm1 rasanya..ma pon kata, ok la...tibe2 ma marah..ma marah sebab nida da beli kotak doorgift awal2 kat bangi ari tu(time jumpa asyraf muslim --> entry ni ) ma kata..awal2 ari tuma nak bagi bunga telur je kat tetamu...ni ok, kalo xbeli kotak tu.,ley bagi bunga macam ni...huhu...xpela...so nida decide, untuk bunga pahar n bunga telur untk vip, nida wat sendiri je...hehe..meh tgk gambar sket..



*gambar xbape cantik, dari kamera cap ayam..huhu..Blogger perlu Kamera

occay...nida tipu kan..xsecantik mana...huhu...tapi menjadi la jugak daripada fist n second trial nida dulu..huhu..skang ni, nida tgh pkir nk beli creepe paper gak ke..tap bile kire2 balik, murah lg tisue paper kat ikea tu, so nida tetap mintak b2b lida belikan..cik ct ada gak bagi idea guna kertas yg dia beli kat popular,tapi semalam nida xsempat nk gi beli..huhu...em.tutorial untuk bunga ni, xyah la nida tunjukkan ek, rasanya sume b2b da tau..tapi kalo ada yang nak tau gak, boley request ngn nida kay.. =)



You Might Also Like

40 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images