Need Help From B2B..

9:52 PM

Assalamualaikum...hye korang...

Malam ni nida nak mintak tolong sket ngn korang, ngn b2b sume..bukan b2b pon bole..cuma nida rasa b2b je yg paham kot dgn benda yg nida nak mintak tolong ni...huhu...siang tadi,waktu bw, nida singgah ke blog cik puteri,pasal centerpiece dia yang dari tissue paper tu...sangat cantik dia wat...

Nida da try buat before this..tapi xberapa menjadi...fist time buat, sangat teruk, coz salah beli paper..nida pegi kedai bunga2 tu, mintak dia tissue paper,then dia bagi satu paper tu, keras! tapi time tu nida ingat betul..bila balik,nida buat la bunga tu..bile da siap, xjadi lansung..jadi reben plak..coz kertas tu sangat keras..huu..

Then, the other weeks..nida gi kedai lain..nida tanya lagi ada x tissue paper..dia pon tunjuk la nida..sama!! dia tunjuk kn kertas yang sama nida beli kat kedai lain before this..pastu nida tanya auntie tu ada x yg lembut sket..then dia kata xda..pastu dia tanya nida nak buat apa..nida pon cakap la nk buat bunga..pastu dia kata..oh..u mau buat bunga ka..bukan guna ini paper..kalo mau buat bunga, kena guna kertas bunga la..dia pon tunjuk nida kertas bunga yang dia cakap kan tu..kertas yg dia bagi tu creepe paper..tapi creepe paper yang lembut..bukan mcm creepe paper biasa yg keras tu..yg ni mmg lembut..nida rasa jenis creepe paper yg cik ct penah gunakan kot, macam kat bawah ni :

source here

Tapi xtau la betul sama x dengan paper cik ct tu sebab yg nida punya, lembut sangat..so, nida try buat lagi, tapi macam xbape nak jadi sebab tisue paper tu lembut sangat kot..huhuhu...sedih...pastu nk kena potong betul2 sama saiz, susah sebab dia lembut sangat..bila time tarik2 tu pon, bole terkoyak sket, sbb nida ganas sangat kot..huhu...

Kay..kan tadi nida cite nida bw kat blog cik puteri, dia tunjuk paper yg dia gunakan..paper tu da siap segi empat, just bahagi kan pada empat lg..satu paper tu mmg da banyak layer, so bile dibahagi empat, paper tu ley wat 4 bunga..bagusnya...cik puteri beli paper tu kat ikea...mula nida ingat nak mintak tolong cik puteri belikan, tp cik puteri pon duk kat pahang..dia beli time dia pegi ikea kat kl ari tu..huhu...kat ipoh ni xda ikea..dulu ada..tp skang da xda..huu..nida xnk  da beli tisue paper kat kedai2 biasa lagi, bukan apa..nida takut asyik dok beli, tp balik2 silap n xjadi...so membazir je..baik terus beli yg ok...

Sooo...nida nak mintak tolong b2b yg kat kl tu, or xsemestinya b2b, sapa2 pon boley..nak mintak sapa2 yang baik hati untuk tolong belikan nida tissue paper tu kat ikea kl..klo xsilap, cik puteri kata kat tingkat satu..harga dia RM11.90 ada 50 keping..nida nak beli warna putih n hijau..kalau sapa2 ley tolong nida, bagitau ye...tissue paper yang cik puteri tu lebih kurang cam kat bawah ni :

source here



You Might Also Like

23 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images