Jumpa Asyraf Muslim & Tunangnya Part 2

3:15 PM

Assalamualaikum...hye korang...

Korang ingat lagi entry nida before this...kalo nak baca, korang boley klik sini. Dalam entry tu, nida janji nak wat sambungan part 2 kan..da bpe hari da kan..so hari ni nida sambung ye...

Nida pegi Pusat Perubatan Al-Hidayah tu ngn mama nida, ngn akak nida (ibu mira),,husband dia, ngn mira n aina (kakak mira). Kitorg sampai awal, dalam pukul 7.45 pagi.appointment pukul 9 pagi. kitorg datang awal sebab nanti ramai org, kena tunggu lama plak, kitorg datang dari ipoh, so kena gi cepat la, petang tu da nk balik ipoh semula.Waktu sampai tu, da ada satu family yang tunggu. Diorang cakap kaunter bukak pukul 8.30 pagi..tapi ustaz2 datang dalam kol 9 pagi..so kitorang tunggu la sampai kol 9.tapi diorang xstart panggil lagi..tiba2, tengah tunggu, nida nampak sorang pompuan cumei kuar dari bilik perubatan tu...nida cam..tu la tunang si asyraf..oh..mmg cute..n sopan je gaya dia. dia pakai tshirt muslimah kot, nida xingat sangt, tp tshirt tu labuh la..tunggu2, da dekat kol 9.30 pagi..belum gak diorang panggil masuk..then, kol 9.45 pagi, baru stat.nida ngn family dtg second, tapi kitorg masuk dulu, sbb kitorang da diberi nombor mengikut perawat.family yang fist datang tu dengan ustaz lokman, ustaz lokman xmasuk lagi.kebetulan ustaz yg merawat mira yang baru masuk, so kitorang masuk dulu.

Nida ikut masuk..hehe..yg ikut masuk dalam, mira ngn ibu dia, then mama nida ngn nida..mama nida ikut skali sbb dia pon berubat sekali.waktu masuk tu, nida nampak ada 3 meja..tapi dua meja lagi kosong,which belong to Ustaz Hj. Lokman n Asyraf muslim. Yang ada cuma Ustaz Zulhadi. Dalam hati, hampa jap, xdapat tengok asyraf muslim...hehe..tp tu bukan niat sebenar ye..then, pas selesai ustaz zul rawat mira, akak nida bawak mira keluar,tiba giliran mama nida plak..mula nida ingat nak ikut akak nida keluar, sebab akak nida ajak , tapi mama nida suruh nida tunggu dia..so nida tunggu lagi kat dalam tu..

Time ustaz Zul tengah rawat mama, tibe2, nampak pintu kat tepi tu terbukak..terpampangla  si asyraf yang masuk rupanya. dia masuk2, terus terpandang nida, sebab nida duduk mengadap bertentangan dengan pintu tu..tapi bile dia pandang, nida wat rilex je..haha..xda la wat beriya nk tgk dia kan, then nida terus kalih pandang,tengok ustaz zul rawat mama..hehe..eksyen kan nida..poyo jek...pastu,sempat nida curik pandang dia lagi..haha..nida nampak dia masuk, terus dia salam cium tangan bakal pak mertua dia tu..hehe..time tu, tbe2 nida bau wangi sangat kat bilik tu..rupanya bau dia..dia lalu tepi nida, sebab meja dia betul2 sebelah tu je..mmg bau wangi betul..dia gi kat meja dia sekejap,aduh..tinggi betul dia..hensem gak..hehe..tapi mmg tinggi la orgnya..pastu dengar Ustaz Lokman cakap kat dia, pegi la minum dulu, sebab dia baru sampai..pastu dia pon keluar..g minum la tu kot..

Then, mama nida pon da selesai berubat ngn Ustaz Zul, kitorg pon keluar la..time tu si Asyraf tu xmasuk lagi..terpaksa la orang yg rawatan dengan dia menunggu lama sket..time nida keluar tu, da kol 10.30 kot..keluar dari bilik tu, terus ke kaunter untuk set next appointment..tiba2, dengar suara pompuan cumei kat tepi nida..tengok2, tunang si asyraf tu....betul2 tepi nida...suara dia kecik2 je..cumei...tinggi pon lebih kurang nida kot, ye ke...huhu..tinggi sket dari nida...dalam hati nida time tu, diorang memang sepadan..sama cantik...next  appointment will be on july..agak2, nida ikut lagi x?hahaha....xkot..xyah nak memenuhkan keta..ari tu ikut pon sebab nak beli doorgift kat bangi..pada korang...kalo ada sapa2 yang ada masalah penyakit, cuba la gi situ, kita usaha kay...semoga mira cepat sembuh..amin..

*cute je diorang..semoga berbahagia ke akhir hayat...

You Might Also Like

7 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images