D.I.Y TQ Tag

9:28 PM

Assalamualaikum..hye korang..
*firstly,mintak tolong korang klik sini..tq ye..sayang korang..

Kali ni nida diy untuk tq tag plak..before this nida diy flower from tissue paper (entry ni),kali ni nida diy tq tag plak..semalam nida da start design2 tq tag..nida search je kat google personalized tq tag, then jumpa banyak web..pastu nida printscreen,then masukkan dalam corel draw untuk edit text..semalam nida wat banyak gak, dalam 5 tag kot..tp xda yg nida berkenan sangat..huu..jenuh nida cari semalam design yg nida ske..tp xda sangat yg menepati citarasa nida....even da buat sampai 5 tu pon nida rasa xcukup..so malam ni tadi, nida wat lagi sekali..kali ni nida xsearch macam semalam...nida wat simple je guna software coreldraw, pastu letak je clipart cute2..pas siap, mmg puas hati,even simple je..tq tag nida nanti nida nak wat bentuk scallop keliling dia, nampak cumei sket, tp nida belum beli lagi puncher untuk scallop tu, minggu lepas pegi xsempat, kedai tu da tutup..so maybe ari jumaat ni nida nak pegi balik...

Mula nida ingat nak tempah je tq tag ni,senangkan..tapi bile nida pegi kedai2 kad kawin area sini, xda yg memenuhi citarasa nida, then ingat nk beli online je sama ada kat kekotaku atau pon kat gadis jumaat, tapi masalah plak bile nk order online, warna..susah plak nk match warna..nida nk tampal tq tag tu kat kotak doorgift nida, kotak tu warna dia meriah sket, campur2, so macam susah plak klo order  online, takut da dapat nanti xmatch plak dengan kotak nida..hurm..so last2 nida rasa, baik nida wat sendiri je, mesti memenuhi citarasa nida..hehe..ok, ni nida share gambar tq tag yg nida wat semalam, just printscreen dari web n edit text:
rasanya antara lima2 nida wat semalam,nida paling ske yg ni =)

second one, nida ske yg ni..hehe..sama je design,warna lain..

yg ni okla, tapi xmeriah sangat warna nya..hehe..n xbape match ngn kotak nida tu..



nida ske yg ni gak..tapi banyak sangat putih pon xmatch ngn kotak nida..

yang ni simple je..tapi bile letak kat kotak, xnaik, sebab warna lebih kurang..huhu..

last skali ni tadi, nida wat guna software 'coreldraw' which software yg nida gunakan setiap hari kat tempat keje untuk wat map..hehe..n hasilnya memenuhi citarasa nida, simple but cute..hehe..puji sendiri..ok, meh tgk kat bawah ni..


simple design kan..macam biasa2 yang orang selalu wat..tapi nida ske..hehe..so maybe akan gunakan ini selagi xterpikir nk tukar lain....
Apa pendapat korang..yang mana korang rasa ok..tapi sumenya biasa je..xpandai nk wat yg cute2 sangat..huhu..


You Might Also Like

18 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images