Jumpa Asyraf Muslim & Tunangnya Part 1

11:01 PM


Assalamualaikum...hye korang..

Korang belum tido lagi? hari ni nida lambat sket update, coz xda kat umah, baru balik dari kl. Nak tau nida g kl wat pe? g jumpa asyraf muslim ngn tunang dia la...hehe..caya ? =p nida xtipu la..betul..hehe..ye..nida ada jumpa diorg..tapi bukan saja2 pegi jumpa..actually nida pegi pusat rawatan syifa; al-hidayah, kepunyaan ayah tunang si asyraf tu,Ustaz Hj. Lokman..pegi sana untuk anak buah nida..occay, nida bukan nak cite pasal asyraf muslim actually, but pasal pusat perubatan ni..pegi sana sebagai usaha untuk berubat ank buah nida, baru berusia 3 thn lebey. dia ada masalah buah pinggang n hati dari kecik lg..doktor detect masa dia berumur 6 bulan.buah pinggang dia xley nk neutralised kan asid dlm bdn dia, atau nma lainnya RTA..nida ingt means dia, lebey kurang Renal Tubular Acidosis kot...huhu, lost info..huhu..n hati dia plak bengkak, doktor xtau sebab apa...
Tiap-tiap hari, anak buah nida ni kena makan 3 jenis ubat, 6 kali..n ubat2 tu perlu diambil seumur hidup..sedey...kesian kat dia..kecik2 lagi da sakit...tiap 2 bulan skali, mira kena g hospital, wat chek out,amek darah..dulu, susah nak bagi dia minum ubat, skarang..dia pon mcm da faham...telan je ubat tu...yg paling teruk, last year..bulan puasa...mira masuk ICU...keadaan dia kritikal sangat..doktor kata xda harapan..ya Allah..time tu, xtau nak cakap macam mana sedih sangat2..kitorg mmg rapat ngn mira coz mama nida yg jaga mira...time tu, hanya pada Allah kami mengadu...doktor pon cakap, pray hard, diorg da cuba sedaya upaya....alhamdulillah..berkat doa kawan2, sedara mara sume...mira sedar dari koma n memberi reaksi baik..fist day raya,kitorg beraya kat hospital..tapi alhamdulillah..time tu mira da sedar..tp dia masih lemah...dia xley cakap time tu, mata pon macam xnampak kitorg..tapi kitorg tetap syukur sangat mira selamat...2minggu pas raya, .mira kuar hospital..tapi da kuar hospital pon,mira still kena makan macam2 ubat..doktor xda ubat yg ley sembuhkn,hanya ubat untuk bantu buah pinggang dia..sebab tu la kitorg usaha dengan cara lain plak..semoga mira cepat sembuh...
Kitorg dapat tau pasal pusat perubatan al hidayah tu, dari ustazah yg ngajar kat surau taman nida ni..dia yg bgtau mama nida awal tahun ari tu..fist appointment, bulan 3 lepas..time tu mama nida pegi ngn akak nida je..nida xikut..ni kali kedua appointment, nida saje ikut sebab nk jumpa asyraf muslim...haha..gatal x? haha...xdala..bukan sbb nk jumpa si ashraf tu..nida ikut g sna sbb nida nk g bangi..tgok kotak untuk doorgift..dapat info tu dari blog ct, kebetulan mak nida ada appointment kat darul hidayah tu, so nida ikot skali la..cite part nida jumpa ashraf muslim ngn tunang dia tu, nnti nida sambung kat part 2 ye..hehe... =)

ni la pusat rawatan al-hidayah tu..
*source here


nida@cikda..syg mira sangat2..

ni pic last year, fist day raya..
alhamdulillah..skang mira da mkin aktif...semoga mira cepat sembuh...amin..

You Might Also Like

19 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images