Wedding Saya Simple..

12:53 PM

Assalamualaikum....hye korang...

Selamat tengahari...xgi lunch?hehe..nida nk cite pasal persiapan wedding nida..klo ikut cik tikker, wedding nida insyaAllah lagi 6 bulan 3 hari..hehe..6bulan bunyi mcm lama, tp kejap je..6..5..4..3..2...dang..1...huhu...persiapan setakat ni alhamdulillah...tp masih banyak lg yg xsiap..huhu...

Nida nak bagitau korang...wedding nida nanti..simple..series simple...memang nida impikan macam2..biasala..kita pompuan ni, nak kawin, impikan mcm2 kan..tp depend la, klo korang mampu..korang ley je realisasikan impian korang tu...tapi nida, hanya buat sekadar yang mampu...Persiapan kahwin nida, sume atas nida..kecuali bahagian makanan and katering..yang tu parent support n guna duit hantaran dari en tunang...so, persiapan pakej kahwin, kad kawin,doorgift,bunga pahar,cadar, langsir bilik n sume2, atas nida...jenuh nk menyimpan duit nk kawin ni..huhu..sebab tu nida wat apa yg mampu je..

Lagi sekali nida nk bagitau..wedding nida nanti simple je...doorgift nida, nida bg biasa2 je, telur n gula2 je..xpakai paper bag pon..pakai kotak biasa je..cheapskate kn nida ni...terpulang la pada org nk kata nida ni apakan..tp yg penting, nida buat ap yg termampu, n ikhlas..

Pakej kahwin pon nida amek yg biasa je..just 1 persalinan je...itula untuk sanding,potong kek,outdoor..tu la satu2nya...untuk nikah n majlis bertandang,nida just tempah baju kurung moden saje, yg simple n nida ley pakai balik..*untuk raya tahun dpn boley..hehe.. pakej fotografi..mula2 mcm xamek..tp nida nak sangat...yela, nak abadikan gambar yg paling bermakna pada kita kan..klo x, nk mintak adik nida je yg amekkan, coz dia pndai amek gambar n edit..tp adik nida la pengapit nida nanti,so xley mintak dia...last2, nida terpaksa sushkan gak en tunang..huhu...nida mintak dia tolong support half untuk pakej fotografi..huhu..ingat xnak da susahkan en tunang..yela, da banyak da dia kuarkn untuk nida..duit hantaran da 10k,kenduri belah dia lg, pastu barang2 hantaran nida,da la nida demand..huhu..so ingat xnak nyusahkan dia da,tp terpksa gak mntak tolong dia...huhu...tp en tunang baik hati..dia xkisah...dia tau nida susah berusaha kumpul duit,dia pon nk simpan kenangan kitorg tu..thanx en tunang..terpaksa susahkan sayang lg..huhu...

Bunga telur, nida diy je..banyak lg nk pakai duit, so yg mana ley cut cost, nida cut cost je..cadar katil da beli..beli time sale..jimat lg..hehe..kasut nikah, nida beli satu warna yg match sume, ley pakai time nikah n time bertandang...see..jimatkan..hehe..langsir bilik..hurm..mula nida ingat xnak beli baru..pakai je apa yg ada..tp ari tu mama nida suruh beli, sbb langsir kat bilik nida tu xley pakai..huhu...nampaknya terpaksala nida usahakan untuk beli langsir baru..beli yg simple2 je nanti...

Mama nida makin lama makin paham nida...terbalikkan..mama lak yg nak paham nida..huhu...dia tau nida sangat bajet n berusaha kumpul duit, n dia tau nida ada impian on wedding nida, jadi dia terima idea diy nida..idea nida untuk diy bunga telur.. (ley baca kat entry ni) idea diy nida untuk kotak doorgift..untuk bekas hantaran...dia tau itu je yg nida mampu, so dia xbantah..dia tolong nida diy....mama nida mmg kreatif..nasib baik mama nida tolong diy tu sume..klo arap nida sorang, mmg hancur..huhu..thanx ma...akak sayang mama..untuk bekas hantaran, nida recycle je bekas yg mna ada..cuma beli 3,4 bekas je tambah..so, ada la 1,2 bekas yg berbeza bentuknya..tp xpela, just be creative..

Untuk hiasan bilik tidur..hurm..nida xtau la nk mintak pakej yg include ngn hiasan bilik ni ke x..rasanya nk diy gak..klo include ngn pakej, tambah duit lg..klo diy, kita ley wat ikut kita ske but still on bajet kan..tu xdecide lg, tp klo pakej tu xjauh beza,so ngn pakej tu je la...

Untuk mekap lak, nikah nida mintak akak nida je yg mekapkan..jimat lg..hehe..untuk sanding, masih keliru..hari tu da book adimuslim, tp tibe2 mcam nk cancel.., n kalo pakej khwin tu lak,dia bagi 2x mekap..tp bile pikir balik, mcm nk tolak mekap dari pakej tu, mintak akak nida je yg mekapkn untuk sanding n bertandang gak..akak nida dia penah belajar mekap ngn makeup artist,n skarang pon dia wat part time ngn satu butik..korang ley baca entry ni, pasal akak nida mekap..so untuk mekap still kiv...

Untuk kad kahwin, nida wat simple2 je..xdanya hardcover segala..huhu..nanti bagi kat orang, org buang gak..so nida wat yg simple je..

So..sumenya nida wat simple...xda nya grand2...jgn la terkejut bile tgok wedding nida nanti xgrand mana...tema pon simple but memorable...setakat ni pon, persiapan perkahwinan nida ni pon mmg sangat memorable, macam2 nida lalui..semoga semuanya berjalan lancar..amin...

mekap by akak nida..

shopping barang2 kawin dengan mama...saaaayang mama... (^o^)

You Might Also Like

25 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images