Pilihan Honeymoon??

11:20 AM

Assalamualaikum...hye korang..

Harini nida nak share sket pasal destinasi pilihan untuk honeymoon...nida ni kuat berangan...nak g sana la..g situ la..mcm2 tempat...bila sembang ngn en tunang,paling excited bab nk berjalan ni la....kitorang cadang untuk first honeymoon g dekat2 je..sbb nk pegi dalam bulan 12 gak, after majlis...macam2 la pilihan nida..untuk first honeymoon ni, kitorang xdecide lg..xtau nk g yg mna..sume2 best..hehe..tp untuk second honeymoon da decide...haha..yg fist xdecide, da berangan untuk yg second kan..hehe..yg fist tu mmg da lama idam2kan. mula nk g bulan 12, tp memandangkan cuaca bulan 12 yg nida xberkenan, so xmaula,plus ada yg menarik thn dpn..so kitorg decide pg dlm bulan 3 or 4 next year...hahah..gler lama perancangan..stahun lg..xpela, kita planning je..ada rezeki, sampai la..

So, untuk first honeymoon ni, meh kita tgk tempat2 yg mana best dalam Malaysia ni..

1. Sabah

Dulu nida belajar kat sabah 3 tahun, slalu cite kat en tunang tempat2 yang best kat sabah, so en tunang mcm nk pg, plus boley mkn ikan bakar sedap2..hehe..meh kita layan apa yg best kt sana..

ni kat pasar filipin..mcm2 makanan laut..
boleh shopping2...
ni plak kat kinabalu park...nida ngn kengkawan jenjalan kat sana time nk konvo..
ni plak canopy walk..kat hotspring..

Banyak lagi tempat menarik kat sabah...xlarat plak nk senaraikan..hehe...meh kita tgk destinasi pilihan kedua...

2. Langkawi

ada burung lang...hehe...
ada keta kebal..eh..keta kabel..suke.. =)
ada LIMA yg en tunang ske... =)
coklat!!yg ni nida ske...hehe...*xingat amek gmbar dari mana..huhu

Langkawi mcm best kan...bnyak lagi tempat yg best kat langkawi..and nida malas nk senaraikan sume...hehe..and satu lagi pilihan kitorang ialah pulau pinang. 

3.Pulau Pinang


ada pesta pulau pinang...
ada jambatan pulau pinang..hehe..
wah..ada taman negara..mcm best..
Bukit bendera...eh..ada lg eh keta kabel kat sna?huhu..

Em..stakat ni, tu la pilihan kitorang..mula2 nk penang..tp tbe2 teringat sabah, mcm best..langkawi pon best..huu..nk g mna ek?..
second honeymoon g sini mesti best kan...hehehe...

*ooppss...entry ni idea bersama en tunang..dia yg sumbang gambar2 tu kat nida...hehe..

You Might Also Like

35 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images