D.I.Y. Pomander Ball

8:45 PM


Assalamualaikum.....hye korang...

Hari ni nida nak share sumthing...hehe...nida berjaya wat pomander ball..yeay..hehe..okay, senang je kn sebenarnya,tp dua tiga kali nida buat xmenjadi...huu...semalam nida try lg, tukar mcm2 cara, atlast..menjadi..hehe..suka...so decide nk wat banyak2..nk wat warna putih n pink, tp nida xtau plak nk letak kat mna time wedding nida nanti...pastu adik nida bagi idea...dia kata letak kat khemah...okay..gud idea..hehe..

Before this nida ingat nak beli paper lantern n letak kat khemah,coz khemah nida khemah biasa je..xguna yg arabian tu..so nida ingat nk tambah deko kat khemah,so pikir nk letak paper lantern tu la...cantik...tengok ex b2b cik intan buat aritu memang cantik..tp..paper lantern tu mcm susah plak nk cari kat area nida ni...plus, klo nida nk beli banyak, agak mahal..klo satu harga dia lebey kurang RM4-RM6, kalau 10 dah RM60...kalau 10 sket la plak kan..nk beli banyak, banyak la duit nak kuar...so, idea adik nida untuk letak pomander ball tu kat khemah mcm okay gak..jimat...plus dia kata dia ley tolong nida..tp kena upah sket la..hehe..xpela..dia kata boley je gantung pomander ball tu kat khemah...cantik je..so,insyaAllah nida akan wat pomander ball banyak2 untuk khemah nanti..tp buat masa sekarang kena siapkan bunga telur dulu...bunga telur yg nida diy dari tissue paper baru siap dalam 30 tangkai baru..huhu..banyak lg nk wat..tu bunga warna hijau..nk wat untuk warna putih lak nanti...caiyo2 nida..huhu...bunga telur yg da siap tu nanti nida review ye.. =)

Korang dapat bayang kan x macam mana nida nak letak pomander ball tu kat khemah nanti? nida nak letak lebey kurang cam paper lantern tu la..meh nida tunjuk contoh..

gambar ni pinjam dari Intan..credit to her

sweet je khemah intan ni..so nida nak letak pomander ball ni macam tu..ok x korang?

Kay..korang nk tengok x pomandder ball yg nida buat? xcantik sangat pon..serabut je..huhu
huu...xbape nak jadi sangat kan...xpe la, fist try..
ni gambar close up sket..k..serabut kan..huu..

Tapi pomander ball ni kecik..nak kena wat besar sket untuk khemah, kalo x nanti xsesuai..bak kata papa nida..kecik, macam budak2 main kawin2...huhu..>kecik hati< huhu..xpe..kritikan membina..kla..nanti nida update dengan diy bunga telur yg nida da siapkan...tata korang...neway..Selamat pengantin baru pada sume b2b yg melansungkan majlis pada minggu ni...semoga berbahagia selalu... =)



You Might Also Like

24 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images