Oh Sayang!!

10:28 PM


Assalamualaikum...hye korang..

Dah lebih setengah jam nida dok mengadap komputer..dok pikir nak update apa...kebelakangan ni, jari jemari n idea x seligat dulu...huu..,maybe sbb skarang nida da aktif fb blik kot..klo dlu pada blog saje masa dicurahkan..sekarang ni, blog terpaksa bermadu dengan fb..huhu..tp xpe..meluangkan masa untk fb hanya untuk bbf..=)

Dari tadi da xtau nak update apa, so nida decide nak share ngn korang cerita nida g outstation hari rabu n semalam...cerita ni still berkaitan dengan kawen tawen..hehe..occay,let start...ari rabu lepas, nida outstation ke jb..keluar dari rumah pukul 2.00 pagi, then stop dekat rumah bos, pick up bos..pastu pegi pick up sorang lg ofismate...last2, dlm kol 2.45 dekat2 kol 3 pagi baru bertolak dari ipoh...masa drive tu nida ngantuk sket2,sbb mlm tu sempat tdo sejam je..tp still boleh tahan ngantuk tu...pastu,kol 6pg,sampai kat R&R Ayer Keroh, Melaka...huu...3 jamje dr ipoh ke melaka...korang rasa laju x?bile nida pikir2 balik..laju..3 jam je da smpai melaka..nida bgtau ni bukan apa..ada cite pasal bawak laju ni..jap gi nida cite..so sambung blik cte td.. smpai melaka,nida da xtahan mengantuk..so nida mintak tukar ngn opismate nida..mintak dia plak drive...akhirnya kol 8.30 kitorang sampai kat site Kulai Jaya..

Sepanjang dalam kereta..nida asyik kena ngn bos n opismate nida tu..diorang ske cakap nida angau...sket2 diorang kata nida dok teringat en tunang...puncanya, bila nida belok kanan, nida sebut belok kiri...pastu mcm2 benda lg la yg nida salah sebut...sbb tu diorang kata nida angau..xhabis2 kata sabar, xlamalg..huu..malunya..paling teruk bile nida brek emergency kat trafik light..time tu nida xnampak lampu merah..nida ingat lane tu xda lampu isyarat...nida pon dok laju je la..tibe2 nampak lori trellar tgh dok melintas..ap lg..mmg brek emergency la..huu...nida ckap la kat diorang yg nida xnampak lampu tu...pastu mmg nida kena bahan la..diorang kata nida dok terbayang tunang..aduh..bos suka betul kenakan nida..

Nida ngn opismate n bos mmg rapat...sbb bos baik sangat..dia layan macam kawan2 dia je..tp macam mnapon, still respek dia as a bos..bos nida ni, suka korek rahsia tau..mula2 keje dlu dia da korek sapa bf nida...huu...pastu semalam, tibe2 dia tnya nida..ko panggil tunang ko ap? abg? pastu nida ckp la nida xpnggil abg..pastu dia dok teka2..sambil gelak2..B la..ayang la..mcm2la..selagi nida xckp,selagi tu la dia dok sebut2,dok kena2kan nida..opismate nida tu pon sama je...mmg teruk nida diorang kenakan..sakit perut n pipi sebab xtahan gelak2 sakan..last2,nida terkantoi....ada barang jatuh, nida sebut OH SAYANG!..pastu bos ckp...ha..panggil syg la ni..dr td melatah dok sebut oh syg...huhuh....nida mmg xley nk cover dah..bos mmg pandai psycho...huhu...ye..nida xpanggil tunang nida ABANG...nida panggil dia SAYANG....nasib bos xtanya apa dia panggil nida..klo x,confirm nida blushing pipi merah...huhu..

Ok..tu cerita seronokkan...org tua2 cakap, jangan seronok sangat..nanti menangis...ckp org tua2 tu selalu betul..sila jangan degil ye....benda ni jadi mlm semalam..odaway nk balik ke ipoh...mcmbiasa, sepanjang dalam keta tu kitorg dok gelak2..kitorang benti makan apa sume..pastu xda la bising sangat dlm keta, masing2  da penat kot..then kat tapah...nida hampir2 rempuh bas.. =( nida tgh bawak laju time tu..dalam 130-140km/jam...tiba2, ada bas masuk lane nida..dia nk potong lori dpn dia...nida mcm tkn minyak lg..xtaula nida xnampak bas tu ke..then bile mkin dekat bru nida sedar yg nida akan rempuh bas tu...ya Allah..time tu, tuhan je tau rasanya..jantung nida degup laju...mmg sket je lagi nk rempuh bas tu...belah kanan keta, memang rapat btul ngn divider..nida ketepikan kereta sbb nk elak bas tu..belah kiri berapa inch je lg dengan bas tu..huhu...nasib baik nida boley brek n keta dapat perlahan sket..bas tu pon cpt2 masuk lane kiri...pastu..suasana dalam kereta sunyi sepi..nida tau, masing2 trauma...jantung nida berdegup laju lg....lama2 baru kitorg bercakap balik...syukur sangat2 kitorang selamat...rasa nak nangis je pas tu..bile da nk smpai ipoh, diorang sempat melawak lg, maybe nk redakan keadaan...huhu...so..moral of the story..please jgn drive laju2..org da tetapkan 110km/jam tu, ikut je la...huhu..n jgn degil..klo nampak bas masuk depan, biar je dia..jangan tunjuk besar ngn dia...huhu...alhamdulillah...nida selamat sampai ipoh...da tobat drive laju2...pagi td pegi ofis drive 40-50km/jam je..perjalanan15 minit ke ofis selama ni jadi 30 minit pg ni...xpe..BIAR LAMBAT..ASALKAN SELAMAT.....

You Might Also Like

23 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images