Saturday, September 24, 2011

Deko Bilik Pengantin


Assalamualaikum..hey korang...

Dua hari ni nida rajin plak mengupdate..hehe..okey..before this nida carik idea untuk pelamin kan..now nida nak share idea untuk bilik pengantin plak..untuk bilik pengantin,nida xcerewet sangat..asalkan sedap mata memandang pon cukup... =)

Untuk bilik pengantin nanti, decoration sume by bridal yang nida amek tu...mula ingat nak diy sendiri, tapi deko bilik pengantin tu memang da include dalam pakej yang nida amek kat bridal tu, so accept je la...cuma nida diy kat wall bilik tu..hehe..nida letak wall sticker..nida da penah tunjuk before this kan..hehe..xpe, nanti bila-bila nida share ye...

Untuk bilik pengantin ni, nida serahkan je kat bridal ni, malas nk pikir lebih2..cukupla nida bgtau konsep pelamin yang nida nak, so pandai2 la dia nak wat bilik tu ikut tema nida..before this nida cerita yang pelamin angan2 nida tu banyak frame kan..then B2B Hana kata boley x dia nak wat konsep frame2 tu untuk bilik pengantin dia...boley la cyg... =) mesti cantek tau..nida ada jumpa contoh bilik pengantin yang ada frame ni, tapi frame bunga je, xda plak gambar2..tapi boley buat sendiri =) meh nida share contoh yang nida jumpa tu..

gambar ni nida amek dari zaifie zainal creation..sweet je bg nida..white base with frame of flowers..cantek...=) nak cantek lagi letak frame gambar2 kita.. =)
next pic ni lebih kurang je, cuma frame tu bentuk love..cantek gak..meh layan pic =)

*gambar ni uncle google yang bagi...

second pic ni pon sweet je..white base..i like.. =)  so pada sapa2 yang suka design ala-ala frame ni boley la buat.. =) pssst...hana..apa lagi, cari la gambar2 koranng....(^v*)

20 comments:

erynlliot said...

the first one is better. simple but romantic :)

amy fahmi said...

untungnyeee nida dpt package yg include bilik pengantin. :)
malas sungguh amy nak fikir pasal benda kecil2 ni. tibe2 rasa macam byk pulak kerja menDIY. huhu..

Miss Sunshine said...

hehehe, nida.. tq cyg...
gambar kitorang banyak... kitorang memang suke bergambar..
hana suka gambar kedua, yang ade frame love tu kan... mcm sweet je..

Cik Emie said...

Sokong Nida...emi pon suke white base mcm tu..nmpk suci n sejuk je kn :)

amani.. said...

kalau buat frame bentuk love lg nmpk romantik gitu...auww..hehe:-)

iedaurora said...

yg first tu mmg sweet nida, i luv it so much!

nida-razak said...

erynlliot : fist sweet kan.. =)

amy: ok la..nida mula2 knon rasa nk diy, mcm leh save sket..tp bile kira2 blik ,mcm lebih kurang sama je..so amek je la pakej tu..xpe amy..diy simple2 pon cantek.. =)

hana : ada gambar banyak bagus la..senang sket nanti, print bnyak2..haah, yg no 2 tu sweet je kn bentuk love.. =)

nida-razak said...

emi : white ase cantek kan..nampak sweet je..hehe

qis : tu la, bentuk love ala2 romantik..hehe..

ieda : yg fist tu mmg sweet..nida ske yg fist tu.. =)

.:shura shushi:. said...

Zaifie Zainal mmg CANTIK..!!
Harga berpatutan :)

nida-razak said...

tu la..zaifie zainal nya pelamin cantek2..

Cik Zimie said...

yeuppp suke yg last tu gak.ala2 garden gitu.hehe

zz tu memang cantek banget.tp nak hire oh sungguh tak la kan.mahal T_T

camne nak diy tu nida oi.ajar kt zimie meh :P

miszatie said...

cantik sgt!!!!!!!...adore it

hye jom exchange link jom dear :)
http://miszatie.blogspot.com

fiza jEr said...

cantik2... hee~ ley mwujudkn suasana romantik..

Mia-Ina said...

deo 1st 1 tu mmg cantik menarik..

pendapat kak mia :

'ada org nida dia suke guna wp utk hias..ada juga org yg suke diy sendiri even simple,"

pd akak, diy sendiri even simple lbh better..sbb brg ^ benda yg ada di blk kekal slps nikah& majlis kenduri....itulah yg terjd dlm hidup akak..bilik tu stil mcm bilik pengantin lg smpai lani...

tp kwn akak yg guna khidmat wp...dia menyesal gak...lps esok nya majlis, 2-3 hari dh bg kat wp semula...ada sesetengah org dia nk kenangan.

pd akak dlm semua part kahwin..bilik pengantin yg mesti ada kenangan...menghidupkan romantis nya suami isteri.

hehe...pepun terpulang pd msg2x nye cara.......kan nida??? :-)

mg dipermudahkan urusan nida

nida-razak said...

zimie : cantek kan..nida ikut je nanti bridal tu wat cna,,oh, jgn tnya daku untuk diy zimie..i xpandai..hehe

atie : =) da link ur blog

fiza: romantik kan =)

kak mia : mula2 nida nk diy je..tp bridal tu da include pakej, klo tolak bilik pengantin,dia xkurangkan, mybe dia add on bhagian lain je..tp half bilik tu nida diy gak..=)

miszatie said...

tq nida..keep in touch tau..bley share2 idea best kan..:)

~ mizzAmy ~ said...

suka yg 1st tuh. cantik!!

nida-razak said...

amy : yang fist tu cantek kan =)

nia said...

cantikkkkk yang 1st tuh. jatuh cinta :)

Cik Hazz said...

suka Zaifie Zainal. buatlah camtu nida. caiyok2!! ;-))

Membina Mahligai Bersama

Daisypath Anniversary tickers

Memori Kami

Daisypath Anniversary tickers

ShareThis