Dokumen kawen done!

9:29 PM


Assalamualaikum..hey korang..

Another thing settle today..Petang sabtu lepas Hafiz balik ipoh... dia balik untuk setelkan dokumen2 kawin kitorang...borang dah amek sebelum ni..hiv test pon da amek..then surat bujang dia pon dia da dapat..so semalam, dia pegi jumpa tok kadi, amek cop..petang pas keje, nida jumpa dia, dia bagi sume dokumen2 tu..so setel dia punya...balik rumah, i told my dad, yg hafiz punya sume da setel..so papa cakap kita boley pegi esok..

Pagi ni awal pagi papa kol tok kadi tu tanya bila boley dtg..then pukul 9.15 papa kol nida bgtau pergi jumpa tok kadi time tu gak..so jumpa tok kadi, dia semak sume dokumen2, then sign..untuk tarikh nida tu belum lg yg book...tapi rasanya da dekat bulan 12 nanti mesti ramai,sebab time tu cuti sekolah kan..kitorang mintak buat kat rumah, tapi tok kadi macam nak buat kat masjid...huuu..please.. i really want it at home..then tok kadi tu cakap, xpela, kita tengok dulu..kalo xramai, boley la buat kat rumah...okeh korang yang dok area nida please jgn kawen 2 hb 12 ye...hahaha...kidding =)

Lepas setel sume2 dokumen tu..tok kadi mintak dokumen hafiz  skali untuk dia kepilkan bersama..then dia suruh antar kat pejabat agama....dokumen tu nida serah kat papa..hee..papa antarkan kot nanti..okeh..setel dah pasal dokumen2 ni..yeay..lega.

Alhamdulillah..banyak benda da setel...pelamin da bincang dengan azhar (bridal) and alhamdulillah..more than expectation...hope semuanya lancar...nida xjadi buat pelamin frame yang nida angan2 kan tu..but insyaAllah, more better..tp nida xmau eksaited sangat..just wait till that day...baju pon azhar da bgtau design mcm mna..xsabar tunggu siap..nampak azhar cuba all out for my wedding..insyaAllah...again, im hoping that everything gonna be okay..

Now, things to do..siapkan bunga telur yang xhabis2 tu...diy kad kahwin and doorgift box..insyaAllah dis week jumpa zimie.. nak amek sticker,bunting and all that... =) ooh...lupa lak, kasut nikah da beli...yeay!! =) now nak update checklist..

ooh..xtau nak letak gambar apa..so just letak gambar my invitation card je la ye..

just simple kad kawin.. =)

map menuju ke rumah ku =)


You Might Also Like

23 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images