Hurm...

11:28 PM


Assalamualaikum...hye korang...

hurm....actually mlm ni nida xda mud...nida rasa down sgt...hurm..tahla...xtau nak cite cam na, tp nida mmg down sgt ptg td.....ap yg korang perlukan ble korang down? ble kita down, xsemestinya kita mengharapkan org lain untk tanggung beban tu sama2 ngn kita, btul x? cuma atleast, support kita..ckupla sekadar jd pendengar yg baik, kalo xley gak nk jd pendengar yg baik, please....jgn cuba ungkit balik or down kan lg org yg tgh down....kita xrasa ap yg dia alami, npe kita nk tambah rasa teruk lg kat dia....mungkin dia ada wat silap, n perlu diperbetulkan, tp bukn pda masa dia sgt2 down....klo perlu nasihat dia skali pon, nasihat dia dgn cara yg btul, bukan kritikan smata..silap2, boley mental dia..btul x? sapa yg korang akan cari ble korang down? b2b sume mesti cari en tunang masing2 kan....hehe...biasala, ble kita down, kita perlukan org yg kita syg, kita rapat kan....diorg boley jadi pendengar yg baik...tapi pendengar yg terbaik hanya satu...Allah la pendengar kita yg terbaik...hanya Allah la yg boley tolong kita...bile kita down sgt2..kita ngadu la ngn Allah...hanya Allah je yg paham ap yg kita rasa...insyaAllah, kita akan lega...and jgn lupa bersyukur...bersyukur dgn sume nya...even kita ada masalah, bersyukur la, sbb ble ada masalah tu, tu la peluang kita nak ngadu ngn Allah kan....jgn kita rsa ap yg kita alami tu teruk sngt..kita kna pikir, ada org lain yg lebih truk dari kita...kita ngadu la ngn Allah, n mintak la Allah tolong kita permudahkan urusan kita...mintak bnyak2 kali..Allah suka hamba Dia mintak dgn Dia....n korang pon akn rsa lg lega.....Alhamdulillah..mlm ni nida da xdown sgt, ye la, yg penting, kita kna always bersyukur...xley down lama2 ye..Its Not A Time For Giving Up Nida!! =)
kla..skang nida nak lari topik sket...nida nak tanya korang...korang ada x tips nak hilangkan hitam kat bawah mata?? please...mata nida mcm beruang panda da....klo ada, share ngn nida ye....=)

*thanx en tunang n my family for always being there for me...

You Might Also Like

4 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images