I am B2B Blogger~

7:09 PM

Assalamualaikum... =)

hye...da bpe ari nida xberbloging..ari ni lagi skali perasaan nk berbloging tu membuak2..cewah...ehehe..acctually, dua tiga ari before ni, mmg nida nk wat entry baru..tp sibuk sngt..sejak blik dari kelantan minggu lepas, nida sempat wat satu je entry..tu pon curik2 masa..projek yg kat kelantan tu nk kena setelkan dlm this week..tu yg nida dok bertangguh je nk ngupdate blog ni..client dok kol2 nida tnya ble nk siap..adoi...diorg ingt bnda yg jabatan mintk tu sket ke bole siap dlm msa sehari dua...pihak jabatan mintak mcm2, n nk details2 bagai..buat bersabar la client oii...klo wat cincai2, nnti kang, kna reject, da satu hal lg...bak kata pepatah, biar lambat, asalkan selamat..cewah..hehe...bukn pe..klo bole, kli ni nk trus dpt approval dri jabatan, xperlu nk add info sgala..so, harap by this friday da ley setel, then nida ley tenang hjung minggu ni...huhu...
occay...nida da mengarut jauh sgt...back to the topic..i am a blogger and b2b.. =) actually nida nk cerita why nida start blogging..occay..nida start blogging ni xlma..korang ponley tgk, bpe kerat je entry nida kan..bru start last year..dalam bulan 11 cam tu la..asalnya nida ni mlas sket nk berbloging..coz before ni, nida penah wat blog, da 2,3 kli da..tp slalu sngkut2..means kejap2 je..hehe..tp nida ske blogwalking...satu hari tu, nida terjumpa satu blog ni, bout this girl..nida kenal dia mlalui herbalife, then slalu bca blog dia..mula2 nida rsa bertuahnya hidup dia..dok tnya dlm diri, npe la aku xcam dia..mmg down kot time tu...then, ble nida keep on bca lg blog dia..lma2 nida dpt smangat..dia bukan bertuah..dia sma je manusia cam nida..cuma yg bezanya, dia ni kuat semangat..attitude bagus, rajin, slalu ingat Allah...starting to la, nida fikir, ni bukan masanya untk nida give up, especially dgn kehidupan nida skang..nida ptot jd cam dia, slalu bersyukur dan slalu dekat dgn Allah..so, dari situ la nida start blogging balik..dats why la nida namakan blog ni its not a time for giving up.. =) nida always bca blog dia..dia jd sumber inspirasi nida..entry2 dia mmg berikan semangat n inspirasi pda nida, event dia lg muda dr nida, tp nida adore dia sgt..bulan jan ari tu,time spectacular herbalife, nida dpt jumpa dia dekat2..sronok sngt..mcm dpt jumpa ap je..rsa nk sgt amek gmbar ngn dia..tp malu plak time tu..huhu..so nida abaikan je niat nida tu..tgk dia dari jauh2 je..tp next time, klo jumpa, nida nk gak amek gmbar ngn dia..hehe..klo korang nk tau spa nida maksudkn, nma dia amalina..ni blog dia klik sini..mmg berinspirasi... =)
occay...nida suke blogging ni bukn sbb tu je..tp...sbb...i am bride to be..hehe..mcm nida ckp td..nida mmg ske blogwalking...ske jenguk2 blog org..especially blog b2b...ske tgk persiapan b2b ni..hehe..dari situ, nida ley dpt mcm2 idea..dari warna tema, pelamin, doorgift n mcm2 lg...blogger b2b ni, slalu kongsi2 idea, tu yg best tgk..n bnyak benda yg diorg DIY.. dari situ, ley blaja kan..bnyak la blog b2b yg nida jenguk2..tp before2 this nida just blogwalking je..jrg2 bg komen..sejak kebelakangn ni je bru nida komen2, sbb entry diorg sume mmg best2..pastu plak..nida ada jumpa bloger b2b, diorg wat gathering..pastu dtg wedding blogger b2b..series snok tgk cm tu..dr blogging ni pon, kita ley tmbh kenalan..stakat ni, nida jumpa blogger b2b dari penang, kedah, kl, selangor, n trengganu..perak lum lg..spa b2b dr perak? angkat tgn..hehe...xkish la b2b dri mna pon, kita tetap ley share idea...ada satu blog ni, nida mmg ske sngt jenguk...mcm2 entry dia pasal persiapan untk wedding ni..but now, dia da jd ex b2b..hehe..bru je lg...congrats to her..nida mmg slalu sgt ikot blog dia, tp xkomen pape..tp nida pnah siap email dia tnya pasal kad kahwin yg dia tempah..even after the wedding day pon, dia still lg post entry berkaitan wedding..kire cam post morterm la..bgus2..untk panduan b2b yg len..mmg bnyk info yg nida dpt dr dia..thanx ye cik intan..wedding dia pon meriah je, warna tema dia pon cantik..tifanny blue..ske sngt tgk..klo korang nk tgk blog dia, bole klik sini..okla..rsanya smpai sini je dlu..da nak maghrib..nanti nida smbung lg ye...da.... ( ^ v ^ )


p/s : ske tema hijau ni.. =)

You Might Also Like

9 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images