Life after wedding..

5:20 PM


Assalamualaikum...hye korang...

hari ni xda cite pasal persiapan for wedding nida..tp cite pasal life after wedding...b2b kat luar tu sume mesti tgh sibuk wat preparation for wedding korang kn..tapi preparation for life after wedding korang cna? mesti kena prepare dr segi mental,fizikal dan sumenya..haha..ye ke?nida pon bukan tau sngt kn nk prepare ap untk life afta wedding ni, tp life kita pas kawin, mmg berubah..klo dulu, kita ada satu family, tp pas kawin..kita da ada 2 family... =) camana kita sayang family kita, mcm tu la kita kna syg family hubby kita kan...kalo dulu, kita just jaga diri kita je, mkn minum pakai, kita je...tp pas kawin...makan pakai hubby kita, kita kna uruskan..huu..xsabar nk tunggu masa tu..harap nida dpt jd isteri solehah, dgr ckp hubby..jga mkn pakai dia...tp..kadang2 ble fikir life after the wedding day tu..nida cam sedey..huhu..coz after kawin nnti...nida xdok skali ngn hubby... =( kitorg akan jd husband n wife weekend only..en tunang nida keje kat sepang..nida lak kje kat ipoh..camana nk dok sama...=( 
nida xdapat bayangkan life pas kawin nnti camana, terpaksa berjauhan ngn hubby..skarang jauh xpela, tp tu pon da dok rindu2..huhu...bru je tunang...da kawin nti, silap2 hari2 meraung ingtkn hubby...nida kje ofice hour, sabtu ahad cuti..so, rasanya pas kwin nnti, every friday nida akan pegi ke sepang la..hubby lak keje bukn office hour..dia keje 4 hari, then cuti 4 hari, keje 4 hari, cuti 4 hari...n 4 hari cuti tu hari weekdays, jarang dapat ari sabtu ahad..so..ble 4 hari dia cuti tu, dia lak akn balik ipoh...means, ble nida pg sepang sabtu ahad, hubby akn kje la..ble dia blik ipoh 4 ari cuti, nida lak keje..hukhuk...xpela..atleast dpt jumpa kn...
ramai gak yg tanya nida, mcm mna nida pas kawin nti..huu..sdey plak ble org tanya..tp nk wat camana...kalo boley, nida xnak tukar keje..nak stay ngn company ni...bos kat sni baik sngt....nida da pnah kje kat few places before kat compny ni, xpnah lg jumpa bos sebaik ni...bos mmg baik, nk pnggil bos pon dia xnk, soh pnggil nma dia je...layan staff dia pon mcm layan kawan je..tp nida tetap respect bos even dia baik sgt...baik satu hal, pemurah lak tu...dlam setahun, bole 2 kali dia bagi naik gaji...bonus lg..Alhamdulillah..semoga Allah melimpah ruahkan rezeki en nuar...keje ngn en nuar pon xpressure...sbb tu nida xnak sangat tukar kje...nk stay sni gak..huhu...en tunang pon ckp xpayah benti..dok kt compny ni, dia pon tau bos nida baik...tp tu la...sampai ble kitorg nk dok jauh kan....en tunang bahagian aircraft maintenance..dia keje ngn air asia..camana nk pindah ke ipoh....kat ipoh ni bukannya ada flight pon...huh, ble la airpot ipoh tu nk bukak blik.....ada org ckp, nida terpaksa berkorban..g cari kje kat area selangor...hurm...mmg la..tempat isteri msti dgn suaminya kn...da kawin, istri mesti ikut suami dia....tgk la camana..maybe nida akan cari kje area sna..tp bukn dlm msa terdekat ni la..maybe pas 2 ,3 thn ke...boley x?huhuh.....arap la airport ipoh ni bukak balik n ada international flight....dpt la en tunang transfer sni....

nnti ari2 cami la kot nida pas kawin...huhu....

You Might Also Like

26 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images