Facebooking VS Blogging

8:00 AM

Assalamualaikum...Selamat Pagi korang.. =)

hee..pagi ni nida xda benda nk membebel, tp nida just nk sharing sket...sharing ap ek..bukn sharing bnda berguna sangat pon..sharing pasal nida je...hehe...nida rasa, rata-rata korang..mesti sumenya ada facebook kn..kan..hehe..untuk pengetahuan korang, nida xda fesbuk..caya x? etcely..nida ada fesbuk before this..da lma gak la ada fesbuk..fesbuk mmg best pon, n bgus sbenarnya...coz dgn fesbuk, nida dapat jumpa blik kawan2 lama nida..kawan2 time sek rendah, sek menengah..plus, nida dlu sek asrama, so kwn2 sume mmg dok jauh2,dari fesbuk la dpt contact blik kn, so kat situ advantage nya la..tapi bagi nida, fesbuk pon ada keburukannya..ntahla..tu bg nida la..sbb kadang2, ada je status yg cam tah hape2...kadang2 org leh salah faham ngn status kita tu..sbelum nida aktif dgn dunia blogging ni, nida sngt adicted dgn fesbuk...pg ptg siang mlm asyik ngn fesbuk je, smpai masa untuk contact en tunang pon berkurang..huu..sangat xbagus di situ...kesian en tunang..slalu tertunggu2 nida...sory ye syg..huu..
Banding dengan blogging plak..lain...blogging mcm diary kita...kita ley tulis sepanjang mana kita ske..dan klo org berminat nk baca,dia akn baca, klo x, xyah baca..xdala dia kuar kat home kita kn..pling2 pon kuar kat dashboard sket..tp klo kita xbca, kita tetap xtau ap kisahnya..so, bile mcm xbest, xperlu baca..tp klo fesbuk..ble kita post status je, nti kuar kat home kwn2 kita..status tu kn pendek..so mungkin akan ada pihak yg salah faham...kadang2 ayat dia tu mmg menyemak kn home kita je..klo blogging, ble org tu wat post emo, biasanya berkarang2 ayat dia wat kan..so xdala kite salah faham..tunggang langgang ayat nida..korang faham ke?hahaha...
nida rasa blogging lg bes banding fesbuk...hehe..tahla..ni pndangan nida je..korang xyah la terpengaruh ngn nida...nida skang da deactivate fesbuk...tp just untk smentara waktu je...da sbulan lebey kot..dkat 2 bulan..mula2 dlu, mmg rindu sngt nk bukak fesbuk, tp nida tahan kan diri..hehe.nida deactivate fesbuk bukn ap..sbb nida ni sngt2 addicted kat fesbuk..so cra nk control..nida deactivate je..hehe..tp nnti nida akan aktif kn blik fesbuk, but not rite now...maybe ble dekat2 majlis nida nnti, baru nida aktifkn blik..snang nk contact kwn2 jemput dtg majlis..hehe...skarang ni mmg nida xheran da kat fesbuk..cewah...hahah...sbb blogging lg best..n kawan2 blogger sempoi2 n cool...always bg support...tenkiu korang...=) nnti, insyaAllah nida akan wat gift away untuk korang...tgu esok ye...hehe...ok la korang...have a nice day (^v*)
VS
       

You Might Also Like

4 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images