Cinta kami...=)

9:34 PM



Assalamualaikum...hye korang....

Hehe...tajuk entry nida kemain lagik kan..jiwang smacam jek...hehe...actually kali ni nida nak ceritakan camana nida kenal ngn en tunang... =) kay...nida kenal en tunang ni, da lama..rsanya da 9 tahun kot...since 2002...time tu nida form 3..n en tunang pon form 3. en tunang ni baru pindah kat sek nida, n dimasukkan ke kelas nida...so, kirenya kitorg klasmate la time form 3 tu...nida dat time sgt la pemalu org nya..hahaha...kenyataan occay..bukn takat pemalu je, plus pendiam ye...nida jrang la sgt3x nk bercakap dgn budak laki, hanya 2,3 org je kot, tu pon yg dudk belakang nida...haha..en tunang ni xdala nakal sgt, cewah...hehe..tp dia ngn sorg lg kwn dia, ske dtg kat meja dpn nida, meja kwn baik nida...diorg ske kco kwn nida tu, emi..even da dkt mcm tu pon, en tunang xpnah nk tgur nida, nida ap lg kan..budak pemalu..confirm2 la xtegur kn..hahaha...

Pernah skali tu, ada beberapa budak kelas nida dpt pg kem motivasi kat satu sek ipoh ni..motivasi tu 3 hari kot, tah, nida xingt...time smpai tu, ada la pengagihan kumpulan, ops, lupa lak nk bgtau, bnyak sekolah yg terlibat...so, dalam satu kumpulan tu, ada bpe sek tah, tp satu kumpulan, ada 2 org dari sek yg sma, sorang laki, sorang pompuan..tah mcam mna, nida boley plak satu grup ngn en tunang kan..aduss...dalam hati frust glerrr occay..ingt bole la geng dgn budak dari sek yg sma, tp dpt ngn en tunang, adus..mana penah bercakap, mcm mna nk jd geng...so, spanjang 3 hari kem motivasi tu, even nida ngn en tunang dari sek yg sma, kitorg tetap xbercakap...nida bercakap dgn budak sek len...huhu...now, ble da berkawan, nida tanya la en tunang, npe xpnah tgur nida time sek dlu, reason en tunang, dia malu nk tegur...haha...pemalu sma pemalu, mna la nk bercakap kan...hehe...then hbs pmr, msing2 bwk arah msing2..nida dapt masuk mrsm, n en tunang plak dpt msuk teknik brash kat ipoh...so slama kitorg jd klasmate setahun, kitorg xpnah ckp pape ye...

Selepas 2 tahun,means da hbs spm...kitorg terjumpa blik...ce teka kat mna nida terjumpa en tunang?hehe...nida terjumpa dia kat petronas..dia kje part time..time tu nida ngn papa nida...time nk isi minyak tu, nida ternampak en tunang...haa...time tu, kitorg bertegur...ce teka, ce teka, spa yg tegur dlu??hehehe...nida yg start tegur dlu...nida tanya "hafiz kan?" cewah...time sek dlu xpnah pon tgur dia kan...then kitorg sembng la kjap, tnya pasal spm...pelik x cm ne nida ley tgur dia, pdahal nida ni pemalu kn..hihi...ok..since nida masuk asrama...nida da bukn lg seorang pemalu..cewah...sbb time tu, nida ingt lg pesan mama...mama kata, jgn malu2 sngt..sni dok asrama, pndai2 cari kawan..haa..hasilnya...nida jd bnyak ckp time kat asrama tu...tp xdala bnyak ckp sngt kn, cuma dlm kelas nida tu, sume la nida tgur, xkire laki ke pompuan...nida cite la kat kwn nida yg asrama tu, yg before msuk asrama, nida ni pemalu, xckp sngt dgn budak laki....diorg gelakkan nida occay...diorg kta nida tipu....haha...rsanya smpai skarang diorg xpcaya yg nida ni dlu pemalu....then, ble nida blik ipoh, jumpa member2 sek lama, nida cite la plak kat diorg yg nida kat asrama, kecoh sket, da xpemalu,diorg pon gelakkan nida, diorang xcya yg nida bnyak ckp...hahaha...mcm dua personaliti plak....bukn split personaliti occay...occay sambung blik...sbbkan perubahan nida time kat asrama tu la nida brani tegur en tunang...

Occay...xlama pas tu..thn 2005,.nida dapat tawaran msuk matrik...time tu nida ada berkawan dgn sorang laki ni, kre touching2 la...uwek...hahah...tp kesudahannya broken heart...time tu active men frenster...hehe.korang ingt lg frenster?da lma tol nida xbukak..hehe..time active frenster tu, nida letak la status sedey2 kn sbb broken heart....en tunang tgur nida kat fs, dia antar msg, tnya knapa , start tu, kitorg slalu msg2 kt fs..then, bukn kat fs je, nida siap mintak no en tunang dr kwn kitorg..tp time tu nida xda pkir pape ye...blum lg feeling2 ngn en tunang...hehe..amek no en tunang tu sbb snang nk contact, coz nida bukan snang nk on9 fs time kt mtrik dlu...so kitorg kawan2...time tu baru la kenal en tunang tu camana kn, even da knal lama...en tunang ni ske sngt wat lawak n merepek..sbb tu kot tersangkut ngn dia =p...so kitorg pon berkawan la...dari aku ko, tukar pnggil saya awak..eeewww...hehe...pastu tukar pnggil nama...occay...sumthing da kn....nida ni, mmg bnyk kwn laki since kuar dr asrama, so, ble da cam lbey2 msg ngn en tunang, nida pon ckp la, xnak la trus cm tu, nti kang ada yg broken heart kn...pastu, trus en tunang propose nida...hahah..bukn propose kwin lagik...propose nk jd kwn istimewa...time tu nk tolak, erk hati mcm xnak kan..hahahahhah......*malu okey. tp nk terima, nida pon xtau hati nida camana time tu...then nida jwb kat en tunang...xpela, kita berkawan dlu, kita cuba dulu, kalo ada jodoh kita nti, insyaAllah.....n alhamdulillah....dari 2006 kitorg berkawan tu kekal smpai skarang,percintaan kitorg, bnyak la dugaan nya, tp xdala dugaan besar kn,dugaan besar pon, kitorg jauh..coz nida dlu blajar kat sabah, en tunang plak blaja kat kl. so nk jumpa nya 4-5 bulan skali la dpt jumpa....

Haa....fist time kitorg date, en tunang dtg umah jemput nida...hehe...starting kitorg berkawan, family nida tau, coz en tunang awal2 lg ckp ngn nida, dia kta, nida mesti bgtau parents nida dgn sapa nida berkawan, dia kta sbb dia kwn dgn ank dara org, so xlye nak main2..mula2 nida xnk bgtau kt papa nida, coz xtau ap reaksi papa,tp  en tunang ugut, dia kta, klo kitorg nk kuar dating, kna bgtau mama papa, coz dia nk dtg amek kat umah, so...nk xnak, nida bgtau gak la kat papa...kat mama nida, nida da bgtau awal..fuuh...nsib baik papa ocay je...papa kata, xpela,kawan je la, ada jdoh ada la....hehe...papa bg greenlight...so, fist time kitorg dating tu, en tunang dtg umah, so dia bersembng la kjap ngn papa...nsib papa okay...n en tunang pon pndai je bersopan kan...heheh...dari tu, sampai la skang, alhamdulillah...kitorg masih bersama, even slalu berjauhan...now, even da kje pon still berjauhan..nida kje kat ipoh, en tunang lak kje kat sepang.....nmpaknya kitorg akan jd weekend husbnand n wife la nti...huhu..xpe..insyaAllah ada rezeki nida kat sna nnti...

Fuuh...pnjng x cite nida?hahahah...nida pon xlrat nk cite, rsa nk je sambung kat entry lain kan, tp xbest plak cite skerat2 ni....last but not least, nida nk bgtau skali lg ngn jelas la, perkenalan kitorg bukan la atas match maker sapa2...nida bukan berlagak ke apa, cuma ada manusia ni yg mengaku dia kenalkan en tunang ngn nida...hello..kitorg knal ko pon xsampai setahun, sejak bile plak ko match maker kan kitorg?? (*mood sngt nk kurang ajar skarang). xpyah la ko nk terbalik kan crita plak...klo ko xnak berterima kasih pon, xpayah la nk tukar2 cite....mmg jodoh tu ketentuan Allah, mmg ko xperlu nk berterima kasih kat kitorg, tp knapa nk buat2 cerita plak...apa fekdah ko dpt? tunjuk HERO?? hurm...xpela...ko nk cite ap, lantak ko la...kebenaran nya, ko pon tau kn...kitorg da knal since 2002, n ko? bru je kitorg kenal last year, setaun pon xsampai...org pon boley pkir logik...

Oppsss...sory, nida ter kurang ajar sket..huhu...abaikan kay..so, tu je la cite pnjang lebar mlm ni...hehe...tata...

Meh tgk gmbar kitorg time form 3, bukti kitorg knal da lma..hahah..
*en tunang sgt comey n nida sgt comot..huhu...

p/s : jgn jadi kacang lupakan kulit occay...

You Might Also Like

12 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images