Bermekap before kahwin?

10:47 PM

Assalamualaikum...hye korang....

Malam ni nida nak tanya pendapat korang lagi..kali ni pasal mekap plak..okay..penah x korang dengar, org ckp..klo dkat2 nak kahwin, jgn mekap2..nanti time kahwin, xnaik seri..penah x? huuu...pmily nida byk kali cakap mcm tu kat nida...korang rsa cana? huhuh...ada gak yang cakap, kalau slalu bermekap, nanti time kawin, nampak biasa je..

Nida xtau ap jadi ngn nida, coz since pas bertunang, nida asyik nak melaram je..bermekap sakan..dengan mascara,eye shadow,foundation segala....before2 this, nida xda la nak melaram mcm tu sangat, just tepek bedak,cukup..tp muka nida kalo bermekap dengan xbermekap, agak lain gak la..even nida just tepek bedak, eyeliner n lip ice, pon nampak lain...

Penah jd kes, WP nida xcam nida sebab nida xbermekap..huh, WP sndri xkenal..adei...waktu mula2 nida jumpa wp nida tu, time tu mmg nida tgh gian bermekap...ckup foundation,eye shadow sgala.., kali kedua n ketiga jumpa pon nida bermekap, sbb nida baru balik dari somewhere...kali ke empat, wp nida dtg umah,dat time nida tgh demam...nida amek mc, dok umah je..so xda la bermekap sgala kan..before wp nida sampai umah, nida tnya dia ada kat mna, coz nida kuar g kedai jap, tp nida ckp, dtg je, coz mama nida ada kat umah...tp pastu nida sempat sampai umah sbelum wp nida dtg umah.occay...time tu nida xbermekap...wp nida pndang pelik n tanya nida, ari tu adik u ye yg dtg jumpa i..then nida ingt dia tnya pasal adik nida, then nida cakap la, haah, adik i ikot skali...pastu, kitorg sambung la bincng, ngn mama nida skali..dia asyik ' ckp, yg dia akan tinggal kan kain2 tu untk 'dia' tgk..nida pelik..dia? sapa dia? ok xpela..then da setel bincang sume, dia pon nak gerak balik..da nk sampai kreta, dia ley ckp cam ni.. "nanti krim salam kat nida ye " then nida. wat muka tercengang n pelik..dee!! then dia bru prasan, yg dok ckp n bincang ngn dia tu mmg nida, dia xcam nida sebab nida xbermekap plus muka nida look so pale sbb demam..huhu...bley plak wp xcam klien dia..huhu...

occay, back to the topic..ap pendapat korang klo kita bermekap before kawin?nida pnah tnya wp nida tu, dia kata xpe je..bole je klo nida nk bermekap slalu..tp skang ni, nida xda nk mekap sngt, nnti  kang xnek seri lak..yeke??huu..skarang ni nida just tepek bedak sajo, even hati rasa nak melaram..huu~

meh tgk perbezaan muka nida klo mekap ngn x..huhu...

  nida with 0 pecent mekap..huhu
*time raya last year ngn en tunang.. =)

ngn my pwen anis sempoi.. =)



nida with 25 - 40 pecent  mekap kowt...

yg mna nampak muda? tudung hitam or tudung purple?hehe...tudung hitam tu adik nida...





nida with 40-60 pecent mekap kowt..
time tunang ni, akak nida yg mekap kan.. 



nida with 60-100 pecent mekap..
hehe...tunggu majlis kahwin nida ye...
*source dari en google..


huu...xbanyak plak gambar nida bermekap sakan, gambar sume kat laptop....beza ke? dalam gambar maybe xnampak beza sangat kot..tp kalau depan2, mmg beza klo nida bermekap dgn x...huhu...so...ley x bg pendapat korang pasal mekap ni?






You Might Also Like

14 Nota Cinta

ShareThis

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images